ViArt
Diumenge 9 d'abril
Organitza: Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons
Lloc: Sant Llorenç d'Hortons
VIART 2022 (VINS ECO - ARTESANIA-GASTRONOMIA - ART)

El ViArt és  una fira de caràcter anual que va néixer a Sant Llorenç d’Hortons ara fa 10 anys amb la voluntat de fusionar els vins i els caves ecològics, biodinàmics o naturals amb l’art i les seves diferents expressions: pintura, música, dansa, gastronomia, artesania, etc. Els cellers participants en aquest esdeveniment tenen com a denominador comú una agricultura que mostra respecte pel medi ambient i una mínima intervenció durant el cicle de la vinya i l’elaboració del vi. Des de la terra, a les vinyes, fins el producte final, el vi. Així, els cellers que seran presents al ViArt treballen amb una agricultura basada en la biodiversitat i l’astronomia, i  tenen un estil de vida que entén que la terra és un organisme viu i receptiu.

El motiu pel qual els participants al ViArt comparteixen aquest ADN de respecte cap a la Natura és pel Terrazel.  Un espectacle que caracteritza i simbolitza la manera de ser i pensar de Sant Llorenç d’Hortons: una metàfora de la lluita entre les forces de la natura i la destrucció que provoca l’home envers ella. (El Terrazel es representa cada 10 d’agost al municipi, dia de Sant Llorenç i cor de la Festa Major).

El dia 9 d’abril, el Carrer Major es converteix en un espai per degustar vins i caves ecològics, bones tapes dels restaurants del municipi, espai de compra d’artesania, lloc de creació i d’esbarjo i sobretot, lloc de companyonia entre el veïnat de dins i fora del municipi. Una jornada festiva on totes les activitats i actes programats són gratuïts i busquen exalçar la creativitat i la sostenibilitat.

Més informació AQUÍ