La fira gira al voltant de l’oli i la mel del Perelló, on es presenten les diferents varietats i els seus productes derivats. El Perelló és el primer poble productor de mel de Catalunya, són empreses amb molta tradició familiar que han anat evolucionant fins a convertir-se en empreses de reconegut prestigi en el sector agroalimentari de Catalunya. L’oli és reconegut arreu per la seva qualitat, i es produeix oli de la DO Baix Ebre – Montsià.
Compten amb més de 100 expositors, distribuïts entre el pavelló firal, les carpes, la zona de maquinària agrícola i les parades exteriors ubicades per tot el recinte firal.
Alguns dels actes més exitosos de la fira són:
- La degustació de botifarres d’arròs amb allioli del Perelló.
- La degustació de bunyols amb mel i oli del Perelló.
- El concurs de la mel (el més antic de tot l’Estat), on hi participen un gran nombre d’apicultors d’arreu d’Espanya. Un dels guardons més desitjat és el trofeu de l’Abella d’or, que s’entrega a la millor de les mels.
- El sorteig del seu pes en mel: entre tots els assistents que han comprat mel durant la fira, es fa un sorteig. El premi consisteix en la quantitat de mel equivalent al pes del guanyador.
- El sorteig de l’olivera d’oli: es sorteja el consum anual d’oli d’oliva entre tots aquells que hagin comprat oli als estands dels productors locals durant la fira. El guanyador s’emportarà 100 litres d’oli d’oliva verge extra.
- Les jornades tècniques d’apicultura.
- Showcooking, amb tallers i degustacions elaborades per reconeguts cuiners i xefs de les Terres de l’Ebre.
- Tallers infantils relacionats amb la mel.
- Exposició de ramaderia i passeig amb ponis.
- Actes populars per amenitzar la fira.
Consulta el programa
AQUÍ