Fira productes PN Alt Pirineu
Diumenge 29 de maig de 2022
Organitza: Parc Natural de l'Alt Pirineu - Ajuntament d’Esterri de Cardós
Lloc: Arrós de Cardós
El proper diumenge dia 29 de maig, Arrós de Cardós torna a acollir la Fira de productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de l’ovella aranesa, organitzada conjuntament pel Parc Natural i l’Ajuntament d’Esterri de Cardós. L’objectiu de la fira és posar en valor la gran diversitat de productes de manufactura i agroalimentaris que s’elaboren en l’àmbit del Parc Natural, així com l’ovella aranesa, una raça que tradicionalment ha estat present al nord del Pallars Sobirà, especialment a les valls que tenien més relació amb França i la Vall d’Aran.

Mercat Artesà i agroalimentari

Els carrers d’Arrós s’ompliran de parades de venda de les iniciatives de producció agroalimentària i artesana que elaboren i manufacturen el seu producte en l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

A més a més, la fira tornarà a comptar amb la participació de persones productores i artesanes del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, amb la presència dels participants de l’àmbit d’influència del Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises (França) i dels dos parcs Naturals d’Andorra, el de les Valls del Comapedrosa i el de la Vall de Sorteny.

Formatges, melmelades, cervesa artesana, roba, artesania de fusta o joies, entre molts d’altres, són alguns dels productes que es podran trobar a la fira.

Activitats de la Fira

Un dels clàssics de la fira és la mostra d’ovella aranesa, amb participants de la Vall de Cardós. Aquesta mostra té com a intenció donar a conèixer aquesta raça que pren el nom de la Vall d’Aran i on es concentren la major part d’exemplars, però que tradicionalment també ha estat present als municipis situats més al nord del Pallars Sobirà. Enguany, a més, també hi haurà una mostra de vaca pallaresa.

Coincidint amb les dates en què es xollen les ovelles, se celebrarà dins de la Fira el tradicional Concurs de Xolla (9a edició) en dues modalitats, amb màquina elèctrica i a mà, que es durà a terme durant el matí.

Per complementar la Fira, es realitzaran altres activitats per acabar d’amenitzar la jornada. Durant el matí es farà la presentació de l’App “Mi rebaño” de gestió ramadera a càrrec de Rosa Avellanet de l’ACORA i es duran a terme visites guiades a l’Església d’Arrós de Cardós per descobrir el seu llegat barroc. Després del dinar popular a base de corder, es farà ball folk a càrrec de Roser Gabriel, Josep Vilarrubla i Helena Barril, i la presentació dels Jocs literaris i musicals de les Valls de Cardós. Per al públic infantil i familiar al matí hi haurà jocs gegants, taller de circ i tallers creatius; i a la tarda, l’espectacle “Magic clown”. A més a més, durant tot el dia es podrà gaudir de l’exposició ”Dones i muntanya en moviment”.

Consulta el programa AQUÍ