Aquest 2022, la XIX Festa de la Cirera de Paüls tornarà el primer cap de setmana de juny. Serà els dies 4 i 5, en una edició considerada com de la «normalitat» després de dos anys de restriccions per a la prevenció de la pandèmia de la COVID-19. Així tornaran les activitats a tots els carrers del poble: les parades de productors de cirera, de productes alimentaris tradicionals i d’artesania popular. Aquesta setmana s’ha desvelat el cartell de la nova edició, una proposta plena de color del pintor Domingo Basco.
Val la pena comprovar-ho el primer cap de setmana de juny, en motiu de la Festa de la Cirera, quan els carrers —costeruts, però en realitat entranyables— s’omplen de parades on es poden tastar i comprar diverses varietats d’aquest fruit dolç, que abraça totes tonalitats del roig. I quin és el secret d’aquesta delícia palatal? En primer lloc el clima, perquè el cirerer és un arbre que necessita estius prologats i hiverns frescos… com els de Paüls. I en segon lloc, el treball dels pagesos que en tenen cura ja des de la florida, que minimitzen els tractaments i aprofiten els adobs naturals. Ah, i l’aire fresc i pur del massís també hi deu jugar el seu paper. I tal com passa amb totes aquelles fruites de conservació fràgil i curta, o te les menges acabades de collir, o has de fer volar la imaginació per conservar-les, ja siga amb melmelades, confitures o alcohols. Sense oblidar que també poden ser la base de nombrosos dolços, un dels capítols més lluïts de les cireres.
Consulta el programa
AQUÍ