La gastronomia ocupa un lloc prominent en les
Festes de Santa Tecla de Tarragona.
El menjar és protagonista en molts dels actes promoguts per les entitats de la ciutat. És el cas, per exemple, del
Pastís del Braç de Santa Tecla, un braç de gitano gegant elaborat pel Gremi de Pastissers i que centenars de persones degusten gratuïtament a la plaça de la Font; o del
Teclatapa, un espai a la plaça Verdaguer gestionat per les entitats del Carnaval on s'hi pot pot fer un àpat ràpid.
Altres cites indispensables són els nombrosos vermuts, en molts casos amenitzats amb música, on es respira un magnífic ambient tecler. És el cas del
vermut del dia 22 al migdia a la plaça de les Cols o del vermut del dia 24 al migdia, que serveix per amenitzar l'esperada per l'arribada dels pilars.
L'espineta amb caragolins
"Santa Tecla gloriosa, mare dels tarragonins. Què tenim avui per dinar? Espineta amb caragolins!", diu l'últim vers del Ball de Dames i Vells. Potser no tots els tarragonins mengen espineta el dia 23, però sí que els tastos populars del plat típic de les festes sempre congreguen un públic notable.
Vegeu-ne recepta.
La mamadeta
La mamadeta és la beguda típica de les festes de Santa Tecla, una barreja de Chartreuse groc, Chartreuse verd i granissat de llimona que triomfa pel seu caràcter refrescant i el seu gust àcid, dolç i suau a la vegada. El barrilet de les festes i el got reutilitzable que renova el seu disseny any rere any s'han convertit gairebé en un altre element indispensable del vestuari dels teclers.
Consulta tota la informació
AQUÍ