Jornades de l'arròs a Deltebre
Del 9 al 25 de setembre de 2022
Organitza: Ajuntament de Deltebre - FECOTUR
Lloc: Deltebre
Si bé el Delta de l’Ebre, per les seves característiques, és un lloc que s’ha de visitar durant totes les estacions, el setembre és una època que té un interès especial: els arrossars daurats per les espigues de l’arròs ens indiquen que ja ha arribat l’hora de recollir els fruits de tot un any d’esforç.

Durant tot el setembre, les persones que ens visiteu, podreu gaudir d’un Delta en plena activitat arrossera: segadores, tractors i camions carregats d’arròs amunt i avall. Arrossars acabats de segar plens d’aus que busquen les llavors per alimentar-se. I pagesos i pageses que esperen el resultat de la collita amb il·lusió.

Avui dia, segar no té res a veure amb els temps passats, quan totes les feines es feien a mà i quan en temps de sega, dones, homes, xiquets i xiquetes, i també colles d’aragonesos i valencians, treballaven intensament per a segar l’arròs en pocs dies. Eren uns temps durs, que requerien molt d’esforç i treball, però que la gent valenta del Delta van poder superar.

Enguany, un any més, des de l’Ajuntament de Deltebre i amb la col·laboració de FECOTUR i alguns establiments del municipi, volem apropar a tota la gent que ens visiteu la història i la cultura del Delta: els comerços decoraran els seus aparadors amb motius que ens transporten a l’època en què tota la vida al Delta girava al voltant de l’arròs.

També us convidem a visitar l’espai expositiu DeltArt, on podreu veure l’exposició “Valenta i deltaica”, un homenatge a les dones del món rural, de Joan Salvador Bonet. I, per descomptat, a la Festa de la Sega de l’Arròs, la qual tindrà lloc el dia 11 de setembre a la Finca de Bombita. A totes les persones que ens visiteu us desitgem que la vostra estada al Delta sigui del tot agradable i que gaudiu de la nostra cuina, paisatge i cultura.


Consulta el programa AQUÍ