Fira de Sant Ermengol
Del 14 al 16 d'octubre de 2022
Organitza: Ajuntament de La Seu d'Urgell
Lloc: La Seu d'Urgell
L’especialització de la fira en la producció local de qualitat ja s’havia intentat en altres ocasions: les mostres de fruita, especialment de pomes, anaven en aquesta direcció des de 1965, però no van tenir continuïtat. Trenta anys més tard, el 1995, la complicitat entre administracions i productors va fer possible la reconversió ideada per en Salvador Maura: una mostra de formatges artesans del Pirineu, amb concurs, venda, degustació i jornades formatives.

El format va ser un èxit de convocatòria, i des d’aquell moment s’ha mantingut i millorat. Aquella primera instal·lació en una carpa a la plaça dels Oms ha evolucionat cap a una ubicació molt més àmplia i estable, a la pista polivalent de la zona esportiva, i els 30 formatgers inicials han arribat a la cinquantena, procedents d’arreu de la serralada, que exposen i comercialitzen 150 productes diferents. Avui, 27 anys més tard, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu és un referent al país, un aparador de productes de qualitat i, també, un revulsiu econòmic per la Seu d’Urgell.

La Fira de Sant Ermengol comptarà amb fira d'artesania, la fira de productes de proximitat i ecològics del Pirineu, l'autofira i la gastrofira.


28ª FIRA DE FORMATGES ARTESANS DEL PIRINEU


14, 15 i 16 d’octubre
Av. del Camí Ral de la Cerdanya

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu s’ubica al Camí Ral de Cerdanya i la visita és gratuïta.  A l’entrada hi trobareu el punt d’informació i venda de tiquets de degustació.

Tots els formatgers son artesans formatgers del Pirineu – 11 de Alt Urgell i Cerdanya, 22 de la resta dels Pirineus catalans, 1 d’Aragó, 10 del País Basc i Navarra, i 3 francesos – que oferiran més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos.

El formatge convidat d’aquest 2022 és Quesos Villaluenga (Villaluenga del Rosario, Cadis)

Formatges de vaca, cabra i ovella, elaborats majoritàriament amb llet crua, procedents d’explotacions que utilitzen la llet dels seus propis ramats (formatge de pastor) o de llet de petits ramats de proximitat. Aprofiteu per conèixer als productors, tastar i comprar aquests formatges, que són únics i la veu del territori on neixen. 


Consulta el programa AQUÍ