Un any més, la Granja de la Ricarda acollirà la
Fira Avícola Raça Prat, una de les cites més esperades per la ciutadania pratenca que s’ha convertit, a més, en un dels esdeveniments gastronòmics de referència al país. El cap de setmana del 2, 3 i 4 de desembre podrem gaudir d’una mostra de la tradició de la nostra pagesia i de les criadores i criadors de Pota Blava. A més, en els prop de 19.000 m2 d’exposició que té la Fira, el públic també hi trobarà producte local per tastar i comprar i podrà conèixer les entitats i el comerç de la ciutat.
L’oferta gastronòmica de la Fira, una aposta pel territori i la sostenibilitat
Els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat tornaran a estar més a prop que mai del públic gràcies a l’oferta gastronòmica de la Fira Avícola, que ocuparà tres espais diferents i donarà protagonisme a la cuina basada en els productes locals i a la marca gastronòmica #ElPratDegustal.
A l’Espai Gastronòmic, la
Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat oferirà platillos basats en aquests dos productes que han estat elaborats per a l’ocasió per onze restaurants de la ciutat. El Cèntric Gastro, El Cortijo & Posa’t Morat, El Regust, El Bar de La Capsa, La Carpa de Emilio Sánchez Academy, La esquina de la cantonada, La Santa, Lola’s Brunch, Majaretas, Montserratina i Sagnier - La Fundació Rubricatus són els participants de l'Espai Gastronòmic d’enguany que, com sempre, està organitzada per l’Associació Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) en col·laboració amb l'Ajuntament del Prat.
Per la seva banda, al
Restaurant de la Fira s’hi podrà degustar el Menú de Fira, així com el take away Pota Blava i l’esmorzar de pagès, uns clàssics de l’esdeveniment.
També s’organitzarà la 2a Fira de Vins, en col·laboració amb els cellers del Prat Vinyes, Cal Pere Tarrida i Central Wine (ubicat al Mercat Municipal). En aquest aparador de les propostes del territori podrem gaudir de vins blancs, negres, cava i vermut, a més d’un assortit d’embotits i formatges per acompanyar la degustació. Al mateix espai de la Fira de Vins, dissabte i diumenge tindrà lloc l’Aula de Cuina, moderada per la periodista Mònica Escudero (El Comidista - El País), que oferirà sis showcookings basats en l’alimentació sostenible.
A més de molta gastronomia, la Granja de la Ricarda s’omplirà d’actuacions musicals, activitats infantils, artistes locals creant en directe i molts actes més.
Per acabar, l'esperit de la Fira Avícola també s’estendrà per tota la ciutat gràcies
als nou restaurants del Prat que enguany oferiran el Menú de Fira. Cadascun dels restaurants que participa a la campanya ha preparat un menú especial per aquests dies basat en els productes de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat i, molt especialment, del pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat.
Consulta els horaris i els espais
AQUÍ
Consulta el programa complet de la Fira (PDF)
AQUÍ
Consulta el menú de Fira als restaurants del Prat
AQUÍ
Consulta el Fira Tapa
AQUÍ