Valls celebrarà el cap de setmana del
28 i 29 de gener dues jornades festives dedicades íntegrament a la cuina del calçot i la calçotada. Amb la multitudinària
Gran Festa de la Calçotada, el diumenge 29 de gener, com a celebració principal, la capital de l’Alt Camp hi suma enguany com a nou atractiu la
Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls que s’ha traslladat al dissabte 28 de gener per sumar i generar un cap de setmana complet de celebracions amb el calçot de protagonista.
El
showcooking s’iniciarà a les 12h amb la participació dels xefs
Oriol Castro i
Romain Fornells, dels restaurants barcelonins Compartir i Caelis respectivament, als que s’hi sumarà
Jordi Cendrós d’El Trispolet de Valls. Cuina en directe per descobrir totes les possibilitats a la cuina que ofereix el calçot de Valls més enllà de la calçotada. A més, la jornada es complementarà amb les degustacions que els visitants podran fer al Mercat de Tastets, amb set restaurants vallencs que oferiran les seves noves propostes de plats amb calçots maridats amb vi de la DO Tarragona. El Mercat de Tastets se celebrarà al Pati durant tot el dissabte d’11.30h a 22.30h i diumenge d’11.30h a 16h. Durant la primera de les jornades, no hi faltarà a més la música en directe amb
Miqui Puig & DJ, a l’escenari del Pati, el dissabte de 18h a 21h.
El programa es complementa, també dissabte i diumenge, amb el Mercat de la Calçotada que reunirà a una trentena de paradistes d’artesania i alimentació als carrers Jaume Mercadé i Germans Sant Gabriel. D’aquesta manera, la Jornada Gastronòmica obre les portes al que serà un cap de setmana de celebracions dedicades a la cuina del calçot i que finalitzaran el diumenge amb tots els actes programats de la
Gran Festa de la Calçotada que enguany celebra ja la seva 41a edició.
La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls «
Memorial Àngel Solé» esdevé un espai dedicat al desaparegut xef vallenc. D'aquesta manera es vol retre un homenatge a una persona que va impulsar la restauració vallenca. Unes jornades en les quals l'Àngel havia participat activament i que porten el seu nom, aquesta distinció honorífica i vitalícia va estar creada per premiar la seva trajectòria, pel seu compromís amb els productes de la terra, per l'amor que desprenia per la gastronomia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i alhora per la seva defensa de l'origen vallenc i la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls.