Cuina del bacallà i el peixopalo
Del 24 de febrer al 6 d'abril
Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Lloc: Sant Feliu de Guíxols
Un any més, arriba el bacallà i el peixopalo!

En arribar la Quaresma, s’incorpora a les nostres taules el bacallà, un aliment molt important durant segles, que ho continua essent a l’actualitat.

A través del port de Sant Feliu de Guíxols, es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec). Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX. Així, va ser ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.

Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida, que ens desperta els sentits.


Consulta els restaurants participants d'aquesta campanya i els seus menús AQUÍ