IX Fira de la Mar
Del 2 al 4 de juny de 2023
Organitza: Ajuntament de l'Ametlla de Mar - Turisme l'Ametlla de Mar
Lloc: Ametlla de Mar
IX FIRA DE LA MAR - Del 2 al 4 de juny

Els dies 2, 3 i 4 de juny el port de l’Ametlla de Mar serà l’escenari de la 9a. edició de la Fira de la Mar. Un esdeveniment que inclourà diferents activitats lúdiques per gaudir-ne tot el cap de setmana. Com per exemple la mostra de comerciants de l’Ametlla de Mar on es podran trobar tota mena d’articles i durant el qual tindran lloc diferents actuacions musicals, animació, vermut infantil, tallers mediambientals i jocs infantils. També durant tot el cap de setmana les empreses nàutiques del municipi oferiran ofertes i descomptes especials en motiu de la fira. I com a cloenda el diumenge pel matí se celebrarà la 27a. Diada dels fideus rossejats, un dels plats més representatius de la gastronomia local, així com la mostra de vins de la DO Terra Alta. Paral·lelament, als restaurants i bars de l’Ametlla de Mar s’oferiran els menús de les 13s jornades dels fideus rossejats i de la tapa marinera.

XXVII DIADA DELS FIDEUS ROSSEJATS - Diumenge 4 de juny

La Diada dels fideus rossejats és un dels referents gastronòmics de l’Ametlla de Mar. Aquestes festes serveixen per incrementar els coneixements que de la nostra cultura gastronòmica tenen els que ens visiten. A través d’un plat de fideus al voltant d’una bona taula sorgeixen complicitats i atractius que moltes vegades acaben en un interès més profund de la nostra població per part de qui els tasta. Aquest plat de fideus, cuinats a l’estil mariner, és habitual a les barques i a les cases caleres des de temps immemorials, donada la relació amb el mar i la pesca. El brou de peix és l’element més important d’aquest plat que, com passa amb l’arrossejat, un altre dels plats típics de la gastronomia marinera, es complementa amb un bon plat de peix i patates. Una quarantena de cuiners aficionats són els encarregats de mostrar a tots els visitants les diverses maneres de cuinar els fideus rossejats al Port de l’Ametlla de Mar. També, durant tot el matí, hi ha un equip de cuiners que s’encarreguen de cuinar i servir fideus en forma de degustacions perquè ningú marxi sense haver tastat el característic plat pescador. Les olors, els gustos i els colors faran de la Diada dels Fideus Rossejats una magnífica oportunitat de viure una festa típicament mediterrània a la vora del mar i amb l’atractiu de tastar i conèixer un dels plats culturalment més arrelats de la gastronomia calera.


Consulta tota la informació d'aquestes activitats AQUÍ