PROGRAMACIÓ DE FIRABELL, la VII Fira del Comerç, Indústria, Artesania i Productes de Proximitat de Bellcaire d'Urgell.
DIUMENGE 4 DE JUNY
Durant tot el dia
· Mercat de productes artesans de proximitat
· Mostra Nacional d'Arts i Oficis de Pagès: ferrer, cisteller, ceramista, fassina d'aiguardent, bufador de vidre i teixidor.
· Tirolina i rocòdrom
· Caravana de burrets: viatges per als infants al llarg del recinte
· L'aizkolari català, escultures de fusta amb xerrac mecànic: exhibició del domini del xerrac mecànic amb l'elaboració d'escultures de fusta.
· Atraccions ecològiques: cavallets i barca
· Food tracks
· Exposició d'eines tradicionals del camp de Ramon Teixidó, al carrer Nord Exposició de manualitats a l'estand de l'Associació de Dones Isabelina. Al mateix estand, a la tarda, hi haurà jocs i animació per a la mainada.
· Tastet de civet de porc senglar, ofert per la Societat de Caçadors
· Trobada de vehicles Ford Mustang
A les 10 del matí
Inauguració oficial de la VII edició de Firabell a la sala d'actes de l'Ajuntament, presidida per Montserrat Bergés, delegada del Govern a Lleida. Tot seguit, visita de les autoritats a la fira.
De 10.30 a 13.30 h
· La Bomba! Bombolles de sabó gegants
· Jocs gegants tradicionals de carrer
De 12.00 a 13.00 h
Espectacle itinerant: Els Dinosaures Nòmades
De 16.00 a 19.00 h
· Jocs de fusta familiars d'abans i d'ara
Diumenge, aniu-vos a la declaració Cuidem del nostre entorn i en conseqüència de la nostra salut. Alimentem-nos amb productes cerebroactius.
Amb la col·laboració de la Càtedra de Neurogastronomia de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut del Patrimoni Culinari Català.
Durant tot el matí als estands de la Federació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya, a la plaça del Mercat:
A les 12.00 h
Presentació: Dr. Miguel Sanchez Romera, Neuròleg i Xef, director de la Càtedra de Neurogastronomia de la UAB.
Què vol dir cerebroactiu?
Tastem els productes patrimonials cerebroactius:
Selecció de productes dels pagesos que dediquen el seu esforç a recuperar varietals històriques de Catalunya.
Presentació del projecte Les llotges de producte de proximitat, un sistema de compra responsable per la restauració col·lectiva.
A càrrec de Llorenç Llop president de la Federació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya.
A les 12.00 h
Vermut musical amb múltiples tapes de productes locals que acabarem amb el nostre picadillo de corder amb fruita.
A les 18.00 h i amb dedicació especial al jovent...
Marca't una hamburguesa de Cal Sargaire. Els cultius amb què alimenten les seves vedelles, rics en àcids grassos poliinsaturats (omega3 i àcid linoleic conjugat) i vitamina E, proporcionen una carn molt infiltrada i amb propietats antioxidants.
El pa és fet amb farines de varietats històriques de cereals, amb "blat del cor" i "xeixa".
A les 18.30 h
Concurs de menjar síndria
Nota: l'organització es reserva el dret de modificar aquest programa en cas que fos necessari.