FiraBell
Diumenge 4 de juny de 2023
Organitza: Ajuntament de Bellcaire d'Urgell
Lloc: Bellcaire d'Urgell
PROGRAMACIÓ DE FIRABELL, la VII Fira del Comerç, Indústria, Artesania i Productes de Proximitat de Bellcaire d'Urgell.


DIUMENGE 4 DE JUNY

Durant tot el dia 

· Mercat de productes artesans de proximitat 
· Mostra Nacional d'Arts i Oficis de Pagès: ferrer, cisteller, ceramista, fassina d'aiguardent, bufador de vidre i teixidor. 
· Tirolina i rocòdrom 
· Caravana de burrets: viatges per als infants al llarg del recinte 
· L'aizkolari català, escultures de fusta amb xerrac mecànic: exhibició del domini del xerrac mecànic amb l'elaboració d'escultures de fusta. 
· Atraccions ecològiques: cavallets i barca 
· Food tracks 
· Exposició d'eines tradicionals del camp de Ramon Teixidó, al carrer Nord Exposició de manualitats a l'estand de l'Associació de Dones Isabelina. Al mateix estand, a la tarda, hi haurà jocs i animació per a la mainada. 
· Tastet de civet de porc senglar, ofert per la Societat de Caçadors 
· Trobada de vehicles Ford Mustang

A les 10 del matí 

Inauguració oficial de la VII edició de Firabell a la sala d'actes de l'Ajuntament, presidida per Montserrat Bergés, delegada del Govern a Lleida. Tot seguit, visita de les autoritats a la fira. 

De 10.30 a 13.30 h 

· La Bomba! Bombolles de sabó gegants 
· Jocs gegants tradicionals de carrer 

De 12.00 a 13.00 h 

Espectacle itinerant: Els Dinosaures Nòmades 

De 16.00 a 19.00 h 

· Jocs de fusta familiars d'abans i d'ara 


Diumenge, aniu-vos a la declaració Cuidem del nostre entorn i en conseqüència de la nostra salut. Alimentem-nos amb productes cerebroactius. 
Amb la col·laboració de la Càtedra de Neurogastronomia de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut del Patrimoni Culinari Català. 

Durant tot el matí als estands de la Federació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya, a la plaça del Mercat: 

A les 12.00 h 

Presentació: Dr. Miguel Sanchez Romera, Neuròleg i Xef, director de la Càtedra de Neurogastronomia de la UAB. 
Què vol dir cerebroactiu? 
Tastem els productes patrimonials cerebroactius: 
Selecció de productes dels pagesos que dediquen el seu esforç a recuperar varietals històriques de Catalunya. 
Presentació del projecte Les llotges de producte de proximitat, un sistema de compra responsable per la restauració col·lectiva. 
A càrrec de Llorenç Llop president de la Federació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya. 

A les 12.00 h 

Vermut musical amb múltiples tapes de productes locals que acabarem amb el nostre picadillo de corder amb fruita. 

A les 18.00 h i amb dedicació especial al jovent... 

Marca't una hamburguesa de Cal Sargaire. Els cultius amb què alimenten les seves vedelles, rics en àcids grassos poliinsaturats (omega3 i àcid linoleic conjugat) i vitamina E, proporcionen una carn molt infiltrada i amb propietats antioxidants. 
El pa és fet amb farines de varietats històriques de cereals, amb "blat del cor" i "xeixa". 

A les 18.30 h 

Concurs de menjar síndria 

Nota: l'organització es reserva el dret de modificar aquest programa en cas que fos necessari.