Les Festes de la Mercè 2023 veuran
del 22 al 24 de setembre la tercera edició de Terra i Gust, la festa de l’alimentació sostenible, una invitació per divertir-se i gaudir d’un munt de propostes per menjar i beure de manera més conscient i respectuosa amb les persones i el planeta.
En aquesta edició, la festa estrena
escenari al parc de la Ciutadella i amplia l’espai de restauració amb més plats i elaboracions culinàries. En total, hi participaran catorze reconeguts establiments de restauració de la ciutat que segueixen els principis d’una alimentació sostenible, saludable i de temporada. També s’hi podrà trobar més oferta de productes artesanals per menjar i beure.
Activitats destacades
L’espai d’activitats presentarà showcookings, tallers i jocs per a tots els públics, tasts i xerrades per aprendre a canviar els nostres hàbits i descobrir el món de la gastronomia des d’unes pràctiques més sostenibles, sense deixar de banda el plaer del bon menjar.
Entre la programació destacada trobem el lliurament dels
Premis a la Responsabilitat Gastronòmica d’Slow Food Barcelona o els tallers de compostatge i reaprofitament per a tota la família, dinamitzades per part d’entitats del territori com Cap a Mar, Eixarcolant o Cuinant Cultures. També, sessions de showcooking amb
Pere Carrió, xef del Gat Blau, millor restaurant sostenible de Barcelona 2021; el col·lectiu Cuineres i Cuiners km0 de Catalunya; alumnes del CETT, o la cuinera i periodista gastronòmica d’El Comidista,
Mònica Escudero.
A banda, es comptarà amb el punt informatiu de l’Espai Consum Responsable per conèixer amb més profunditat què és i com potenciar l’alimentació sostenible en el nostre dia a dia.
Un espai per a la música
A més, la música també serà protagonista amb un espai propi que inclourà propostes variades per a cada moment del dia. Concerts que acompanyaran els vermuts del migdia, més música en viu per passar una bona estona a la tarda i ritmes més potents que ens faran ballar al vespre.
Estratègia 2030
Terra i Gust és una iniciativa que s’emmarca en l’aposta de la ciutat per transformar el sistema alimentari actual en un model més saludable i sostenible. El full de ruta que s’ha establert per aconseguir-ho és l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, un acord consensuat entre tots els agents locals que formen part de la cadena alimentària.
Consulta més informació i tota la programació
AQUÍ