Sant Quirze es prepara per acollir el proper diumenge 17 la tradicional Festa del Most. La vinya de la Masia de Can Barra esdevindrà l’escenari d’aquest esdeveniment bianual que consisteix a trepitjar el raïm, realitzant tot el procés tal i com es feia abans.
El Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze del Vallès i l’Ajuntament organitzen la iniciativa, que començarà a les 10 del matí amb un esmorzar de pagès. Sobre les 11 hores es farà la trepitjada de raïm. Una oportunitat perquè els infants visquin i coneguin tot el procés de la verema, des de la collita fins a l’obtenció del most, tal i com ho feien avis i àvies.
Així mateix, també es farà una petita quantitat de vi de missa “Most bullit” o “Vi bo”, que s’elabora amb un procés d’ebullició artesanal. Es crema amb llenya durant tot el matí i de l’extracte s’elabora aquest vi bullit.
Pel que fa a la mistela, una vegada és trepitjada, es deixarà reposar en una bota centenària de 1000 litres a la Masia, durant un any, i amb la proporció adequada d’alcohol. L’any vinent, ja es podrà degustar la mistela.
La Festa de diumenge, oberta a tota la ciutadania, comptarà amb la participació d’Onze al Teatre, que amenitzarà el matí amb representacions i caracterització de l’època. Els acompanyaran pintors i pintores del Grup TT, que es situaran en diferents punts de la vinya per recollir el moment sobre llenç. També participaran els Amics de la Música, tocant a diferents punts de la Masia.
Finalment, els Amics de la Ràdio faran un programa in situ, entrevistant els protagonistes de la jornada.