Cuina del bacallà i el peixopalo
Del 15 de febrer al 28 de març de 2024
Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Lloc: Sant Feliu de Guíxols
Un any més, el bacallà i el peixopalo!
En arribar la Quaresma, s’incorpora a les nostres taules el bacallà, un aliment molt important durant segles, que ho continua essent a l’actualitat.
A través del port de Sant Feliu de Guíxols, es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec). Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX. Així, va ser ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.
Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida, que ens desperta els sentits.
Consulta els restaurants participants d'aquesta campanya i els seus menús
AQUÍ