El grup de restauradores de Sants i barris veïns, sota el lema 'Carxofa o Mort, Calçot o Barbàrie', organitza les jornades gastronòmiques de la DO Sants entorn la carxofa i el calçot.
Del 13 de febrer al 13 de març, 14 establiments ofereixen plats entorn aquests productes: Taverna La Bauxa, Hopiness Hostafrancs, Mucho cielo y mucho mar, La Taverna El Racó de Sants, El Celler del Nou Priorat, La Vicoca, Kfè9, Homo sibaris, Entre Tablas, Vermut i força al canut, Sants es crema, La Perla Negra, Terra d'escudella i Bodega Montferry.
Concurs fotogràfic:
Fes una foto a Instagram d'un plat de les jornades acompanyat d'una carxofa o un calçot cru, etiqueta la @DO_sants, posa el hashtag #carxofaicalçot i participa. El premi són tiquets per la calçotada de Vallespir de Baix del proper 12 de març.