44a Festa de la Cirera
De l'1 al 2 de juny de 2024
Organitza: Ajuntament de Torrelles de Llobregat
Lloc: Torrelles de Llobregat
S’han programat un ampli ventall de propostes entre les quals no faltarà l’exposició de la cirera, que aquest any organitza l’Institut Escola Torrelles

El cap de setmana de l’1 i 2 de juny se celebrarà la 44a edició de la Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat, un esdeveniment que vol recordar el nostre passat i present rural. L’Ajuntament, amb la col·laboració de comerços, entitats i pagesos del poble, ha preparat una àmplia programació d’activitats amb les quals s’espera poder superar les xifres de visitants d’anteriors edicions. 

Prèviament a l’inici de festa, es farà la valoració de la millor cirera de Torrelles. Un jurat format per tres professionals de la restauració local tindran en compte criteris com l’aspecte, l’olor, el gust, la textura o la dimensió del fruit. Totes les cireres que participin en el concurs es podran veure a l’Exposició de la Cirera, que aquest any estarà organitzada per l’Institut Escola Torrelles amb la col·laboració de l’ARTefacte de l’Ateneu Torrellenc. 

No faltaran, al llarg de tot el cap de setmana, la Zona de Barraques, a Cal Joc, amb parades de menjar i beure i un ampli ventall d’activitats complementàries organitzades per l’associació Èxit [sortida d’emergència] conjuntament amb altres entitats locals; la mostra d’aparadors guarnits; o la tradicional Ruta Gastronòmica amb una desena d’establiments que oferiran plats amb la cirera com a protagonista. 

Pel que fa a les activitats complementàries, divendres es podrà gaudir del Correfoc Infantil, amb la Colla infantil Diables de Molins de Rei, l’Agrupa i els Diables de Torrelles, el Sopar de Carreters, un bingo musical i discoteca amb música a càrrec de dj’s locals. 

La jornada de dissabte s’iniciarà amb una passejada pels camps de cireres i continuarà amb activitats curioses com el taller de cireres amb globus o el concurs de llançament de pinyols, que enguany arriba a la seva segona edició. Pel que fa a activitats més tradicionals, hi haurà jocs gegants de carrer, galejades de trabucs, una cercavila pels carrers del poble amb els grups infantils de l’Esbart Sant Martí, un vermut musical, un espectacle d’animació o el concert de sardanes amb La Principal de La Bisbal. Al vespre, petits i grans podran gaudir del Correfoc amb els Diables Els Cremats de La Múnia i els Diables de Torrelles. 

La música també serà la protagonista de dissabte amb els concerts dels grups Ald Project, una banda de música urbana cantada en català; els Rocktambuls, que oferiran versions de tots els estils i èpoques; i Dj Rocktambulina, per acabar d’arrodonir la festa. 

Entre les principals propostes de diumenge hi haurà la paella popular i l’espectacle d’improvisació Impro Acatomba, on el públic participarà activament del show. 


Més informació i tota la programació de la Festa AQUÍ o a festacirera.cat