1a Fira de la Ratafia
Diumenge 16 de juny de 2024
Organitza: Ajuntament de Castellolí
Lloc: Castellolí
El diumenge 16 de juny, Castellolí es convertirà en la capital de la ratafia a la comarca de l’Anoia. És la primera vegada que s’organitza aquesta fira amb l’objectiu que els visitants puguin aprendre a elaborar aquest licor, descobrir on es poden trobar les plantes per elaborar-lo i el seu ús a la cuina, i fer-ho en un entorn ideal com és el de Castellolí. Es tracta d’un municipi amb una forta tradició d’elaboració d’aquest licor i compta amb un bon nombre d’aficionats entre el veïnat.

La Fira de la Ratafia se celebrarà durant tot el matí i engegarà a les 9.30h amb l’obertura d’una desena d’estands on els visitants podran conèixer i tastar diferents marques. A les deu del matí se celebrarà una recollida de plantes al bosc i posteriorment es realitzarà un taller amb les plantes recollides. Aquesta activitat anirà a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant. A les 12.30h es farà el taller ‘Com fer la ratafia a casa’, a càrrec de Marta Guixà i a la mateixa hora se celebrarà un concert vermut. Al llarg de la jornada es comptarà amb el grup musical ‘Greatest Hits’, que amenitzaran la jornada. A la una del migdia es farà un taller de cuina per aprendre també a cuinar amb ratafia. 

A més, durant tot el cap de setmana els restaurants del municipi incorporaran en les seves cartes plats cuinats amb ratafia.

Les marques de ratafia que hi participaran són ‘L’Hòstia’, ‘Bosch’, ‘Raiers’, ‘Figueres’, ‘Talamanca’, ‘Ermità’, ‘Trabucaires’ i ‘Carbonera’. L’esdeveniment és organitzat per dos veïns de Castellolí: Ferran Coma i Alexis Andreu, amb el suport de l’Ajuntament de Castellolí i l’associació d’Els Amics de la Ratafia de l’Anoia.

Consulta el programa complet AQUÍ.