Suquet de Peix de Roses
Del 21 al 30 de juny de 2024
Organitza: Ajuntament de Roses
Lloc: Roses
Del 21 al 30 de juny, Roses celebra una nova edició de la campanya gastronòmica del Suquet de Peix, plat estrella de la gastronomia rosinca. Un total de dotze restaurants rosincs oferiran a les seves cartes entre aquestes dates, menús que oscil·laran entre els 26,50 i els 120 €, amb el suquet com a plat estrella, entrants, postres i maridatge amb vins DO Empordà.

Els restaurants participants són Avinguda, Bitákora, Ca la Valeria, Mirador de l'Almadrava, Express 1961, El Trull, Falconera, La Cala, L'Àncora, Risech, Roc Fort i Sumac, que acompanyant el suquet oferiran també entrants com carpaccio de gambes de Roses, pop de Cap de Creus a la brasa, croqueta de moniato i bolets amb cruixent de pernil ibèric, daus de bacallà en tempura amb mel i pinyons, o trilogia de raviolis de gamba, entre d’altres.


Origen pesquer

La recepta originària preparada pels pescadors durant les seves jornades de feina consistia en patates i morralla, aquelles peces de peix menys cotitzades a la llotja. Amb el pas del temps, els restaurants de la localitat han anat perfeccionant i reinventant aquella elaboració, substituint la morralla per peixos com rap, mero, daurada, congre, escamarlans…


Suquet de Peix… maridat amb vins de la DO Empordà

El maridatge perfecte a tots aquests saborosos menús el proporcionen els excel·lents vins de la DO Empordà. 


Consulta els restaurants i menús AQUÍ