9è Divendres DiVins
Del 28 de juny al 9 d'agost de 2024
Organitza: Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona - Serveis Territorials d’Acció Climàtica de la Generalitat - INCAVI
Lloc: Camp de Tarragona i Terra Alta
El cicle Divendres DiVins es un esdeveniment coorganitzat entre el Departament de Cultura i el Departament d’Acció climàtica.

Els seu objectiu principal és potenciar tres aspectes culturals clau de les comarques de Tarragona i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural durant el període estival: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i l’avellana de Reus, i també dels creadors del territori (d’arts en viu i literatura) que ofereixen una selecció de la seva feina, en molts casos pensada i dissenyada especialment per a aquest cicle dels Divendres DiVins.

Des dels ST de Cultura se seleccionen espais patrimonials singulars, un de cada comarca dels ST de Tarragona (Priorat, Baix Camp, Conca de Barberà, Alt Camp, Tarragonès); de manera que coincideixi amb l’àmbit d’actuació de les DO, que són la DOQ Priorat, DO Montsant, DO Tarragona, DO Catalunya i DO Conca de Barberà; un espai dels ST de Terres de l’Ebre dins del territori de la DO Terra Alta i un espai dels ST del Penedès dins del territori de la DO Penedès.

És per això que l’acte està concebut amb el següent format:

1.-Visita guiada a l’espai patrimonial per tal de descobrir-ne els racons més bells i els seus secrets.

2.- Tast de vins i actuació artística vinculada a l’espai patrimonial (música, teatre, dansa, recitals literaris). Cada DO escull els seus vins per a l’acte. Es presenta cada vi amb una explicació per part d’una enòloga. Mentre hi ha la interpretació, els assistents poden degustar el vi que s’hi ha servit i presentat.

Programa 2024

El cicle sempre ha mantingut l’objectiu inicial: posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també amb les actuacions artístiques de les nostres contrades.

La IX edició del Cicle s’expandeix i proposa trobades en municipis dels ST de Tarragona, ST de Terres de l’Ebre i ST del Penedès i maridarà literatura, artistes locals i els millors productes vinícoles amb la DO avellana de Reus del 28 de juny al 9 d’agost.

28 de juny de 2024
(19.30 h) – Castell del Morell
Actuació teatral a càrrec de Les Artistes Locals. Escriptor: Adam Manyé. Tast de la D.O. Catalunya i la D.O.P. Avellana de Reus.

5 de juliol de 2024
(19.30 h) – Vimbodí i Poblet (inici del recorregut: plaça de l'Església, final de recorregut: Ajuntament de la vila)
Actuació a càrrec de Leitmotiv Cover and Jazz Band. Escriptora: Teresa Duch. Tast de la D.O. Conca de Barberà i la D.O.P. Avellana de Reus.

12 de juliol de 2024
(19.30 h) – Església de l’Aleixar (Ruta Mir-Manent)                  
Actuació a càrrec de Keep Calm Trio, grup de Jazz. L’escriptora Fina Anglès serà la conductora de l aruta Mir-Manent. Tast de la D.O. Tarragona i tast de productes de la D.O.P. Avellana de Reus.

19 de juliol de 2024
(19.30 h) – Els Guiamets Actuació a càrrec del duet Rampaire, música rock català. Escriptora: Roser Vernet. Tast de la D.O. Montsant i la D.O.P. Avellana de Reus.

26 de juliol de 2024
(19.30 h) – Castell d’Olèrdola (Alt Penedès)
Actuació musical a càrrec del duet Cover H. Escriptor: Bienve Moya. Tast de la D.O. Penedès i la D.O.P. Avellana de Reus.

2 d’agost de 2024
(19.30 h) – Cartoixa d’Escaladei Actuació a càrrec de la cantant Anna Amigó. Escriptor: Toni Orensanz. Tast de la D.O.Q. Priorat i la D.O.P. Avellana de Reus.

9 d’agost de 2024
(19.30 h) – Poble vell de Corbera d’Ebre (Terres de l’Ebre)
Actuació a càrrec de Joan Masdeu, cantautor català. Escriptor: Andreu Carranza. Tast de la D.O. Terra Alta i la D.O.P. Avellana de Reus.