XXVIII Festa del segar i batre
Dissabte 27 de juliol de 2024
Organitza: Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer - Amics del Segar i el Batre - Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat
Lloc: Santa Eulàlia de Riuprimer
XXVIII FESTA DEL SEGAR I EL BATRE a Santa Eulàlia de Riuprimer

Dissabte 27 de juliol, al CAMP DE SOTA L’ERA DEL SOLER


La Festa del Segar i el Batre de Santa Eulàlia de Riuprimer, un sentiment arrelat a la terra.

El proper dissabte 27 de juliol es celebrarà la 28ª edició de la Festa del Segar i el Batre de Santa Eulàlia de Riuprimer.

A partir de les 7 farem la sega a mà rodejats d’artistes que pintaran els quadres de la festa en viu. Es podrà gaudir tota la jornada de les eines antigues i els tractors d’època, amb tractorada inclosa a la tarda amb els Amics del tractor d’època del Bages. Durant la tarda hi haurà servei de bar.

Cap a les 5 de la tarda, quan ja hi haurà unes quantes garberes fetes, prepararem la màquina de batre i farem un paller. La canalla podrà gaudir de passejades amb poni gratuïtament i tindrem el taller de reconeixement de cereals de la Xarxa de Patrimoni Rural-Ecomuseu del Blat.

A les 20h tindrem el plaer de tenir l’autor de la novel·la Esperit de Trementina, Lluís Llord, que ens en farà la presentació. Al llarg dels segles hi ha hagut remeieres, herbolàries i sanadores. Al Pirineu, aquestes dones eren les trementinaires. Un anhel de llibertat les duia a viure al marge, com viuen al marge les herbes que collien, i el desplaçament els era obligat: de l'Urgell a la Fenolleda, passant pel Quebec, Esperit de trementina és la història de tres generacions de trementinaires que viuen una vida dura, lliure i rica. La història petita i la gran història s'entrellacen en les vides de la Cecília, la Janina i la Bet

Seguidament, tindrem el sopar* de pagès a la fresca i el concert d’En Bon Jan Sega Arran, cançó, tonades, crits i música de pagès. Podeu venir al concert posterior al sopar amb entrada gratuïta.

Les activitats estan organitzades per la Xarxa de Patrimoni Rural-Ecomuseu del Blat, els Amics del Segar i Batre de Riuprimer i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer. Amb la col·laboració de diverses institucions i patrocinadors.

 
*Menú: Cal dur plats, gots i coberts! A pagès som sostenibles! Amanida verda, cassola de pollastre i pilotilles, porrons de vi negre, sangria i aigua. Postres: meló i síndria. Cafès i tallats. Preu: 22€. / Menú infantil: Macarrons a la bolonyesa, pit de pollastre arrebossat amb patates xips, gelat i aigua. Preu: 15€. Tiquets a la venda fins el dia 26 al Forn de pa Novellas, Queviures Corretja i Carnisseria La Rotonda.