La
clotxa és el plat tradicional per excel·lència de la Ribera d'Ebre, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia.
La clotxa la preparaven els pagesos al camp, amb la voluntat de barrejar els ingredients que més a mà tenien. El pa de pagès, la ceba, el tomàquet i l’all s’acompanyen, tradicionalment, d’arengada o sardina de casco i es rega amb un bon raig d’oli d’oliva. A mig pa de pagès se li treu part de la molla, s’omple amb els ingredients prèviament passats per la brasa, es rega amb oli i es tapa de nou amb la molla que s’havia tret al principi.
La
Festa de la Clotxa donarà inici, el dia 3 de novembre, a la presència de la clotxa a 7 restaurants de la comarca que, fins a l'1 de desembre, en forma de jornades gastronòmiques, incorporen en les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de la mateixa.
Més informació
AQUÍ