J.G. de la Carn de Caça
Del 15 al 30 de novembre restaurants dels col·lectius Osona Cuina i La Cuina de l’Empordanet inclouran en les seves cartes plats elaborats amb carn de caça. Els plats inclouen diverses propostes que van des de la carn de senglar, cérvol, cabirol o conill, per exemple.
Amb aquestes jornades es vol
apropar la carn de caça a la població a través dels restaurants amb plats que utilitzen tècniques i processos d'elaboració dels receptaris tradicionals de la gastronomia catalana i europea, o receptes basades en la cuina d'avantguarda i les tendències actuals.
Els plats que formen part d’aquestes jornades són:
Osona Cuina:
-
Ca la Cinta: Llom de cérvol amb llenegues al porto
-
Via: Caneló de porc senglar amb la seva beixamel i suc de rostit
-
Insòlit: Llom de cérvol amb cremós de moniato, salsa de ratafia i coulis de mandarina
-
El Bart: Terrina de llebre
-
Fonda Sala: Llebre a la royal, puré de poma i chutney d'orellanes
-
Can Fortuny: Flam de pinyons i ceps amb senglar i foie
-
Mas Monells: Cabirol amb crema de moniato, castanyes, cebetes i salsa ratafia
-
La Competència: Medallons de conill de bosc amb escabetx de menta i estragó, foie i festucs
-
Thymus: Cérvol marinat, remolatxa i col llombarda
-
Cafè del Mig: Costella de porc senglar a la brasa
La Cuina de l’Empordanet:
-
Ses Vinyes: Civet de senglar amb rovellons i micro verduretes
-
Godard:
- Croqueta de faisà i foie
- Llebre a la Royal, remolatxa i iogurt
- Cérvol curat, albergínia fumada i tocs nòrdics
-
La Plaça de Madremanya:
- Ragout de senglar o Perdiu escabetxada
- Filet de cérvol, nabius, xocolata i castanyes
-
Sala de l’Isaac: Arròs bomba de l’Estany de Pals de cérvol del Ripollès
-
Refugi de Pescadors: Colomí amb salsa de foie i figues
-
Atelier Dagà Clos:
- Raviolis de llebre amb trompetes, cúrcuma i formatge Puigpedrós del Molí de Ger
- Royal de conill de bosc
-
Bo.TiC: Crep de senglar
-
Tinars:
- Perdiu en escabetx
- Civet de llebre
- Llebre Royal
- Tudons rostits tradicionals
- Casamar: Llom de cérvol amb arrels, regalèssia i ginebró
Aquestes jornades formen part de les accions del Pla de valorització de la carn de caça a Catalunya que promou el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.