J.G. de la Carn de Caça
Del 15 al 30 de novembre
Organitza: Osona Cuina i Cuina de l'Empordanet
Lloc: Osona i Empordà
Del 15 al 30 de novembre restaurants dels col·lectius Osona Cuina i La Cuina de l’Empordanet inclouran en les seves cartes plats elaborats amb carn de caça. Els plats inclouen diverses propostes que van des de la carn de senglar, cérvol, cabirol o conill, per exemple.

Amb aquestes jornades es vol apropar la carn de caça a la població a través dels restaurants amb plats que utilitzen tècniques i processos d'elaboració dels receptaris tradicionals de la gastronomia catalana i europea, o receptes basades en la cuina d'avantguarda i les tendències actuals.

Els plats que formen part d’aquestes jornades són:

Osona Cuina:

- Ca la Cinta: Llom de cérvol amb llenegues al porto
- Via: Caneló de porc senglar amb la seva beixamel i suc de rostit
- Insòlit: Llom de cérvol amb cremós de moniato, salsa de ratafia i coulis de mandarina
- El Bart: Terrina de llebre
- Fonda Sala: Llebre a la royal, puré de poma i chutney d'orellanes
- Can Fortuny: Flam de pinyons i ceps amb senglar i foie
- Mas Monells: Cabirol amb crema de moniato, castanyes, cebetes i salsa ratafia
- La Competència: Medallons de conill de bosc amb escabetx de menta i estragó, foie i festucs
- Thymus: Cérvol marinat, remolatxa i col llombarda
- Cafè del Mig: Costella de porc senglar a la brasa

La Cuina de l’Empordanet:

- Ses Vinyes: Civet de senglar amb rovellons i micro verduretes
- Godard:
  • Croqueta de faisà i foie
  • Llebre a la Royal, remolatxa i iogurt
  • Cérvol curat, albergínia fumada i tocs nòrdics
- La Plaça de Madremanya:
  • Ragout de senglar o Perdiu escabetxada
  • Filet de cérvol, nabius, xocolata i castanyes

- Sala de l’Isaac: Arròs bomba de l’Estany de Pals de cérvol del Ripollès
- Refugi de Pescadors: Colomí amb salsa de foie i figues
- Atelier Dagà Clos:
  • Raviolis de llebre amb trompetes, cúrcuma i formatge Puigpedrós del Molí de Ger
  • Royal de conill de bosc
- Bo.TiC: Crep de senglar
- Tinars:
  • Perdiu en escabetx
  • Civet de llebre
  • Llebre Royal
  • Tudons rostits tradicionals
- Casamar: Llom de cérvol amb arrels, regalèssia i ginebró

Aquestes jornades formen part de les accions del Pla de valorització de la carn de caça a Catalunya que promou el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.