La Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya és la cita esperada pel sector dels productors agroalimentaris ja que durant els dos dies tenen l’oportunitat de presentar les seves novetats i també de fer contactes professionals.
La cuina catalana és l’eix temàtic d’enguany, coincidint amb la nominació de Catalunya com a Regió Mundial de Gastronomia 2025. L’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) promou aquesta denominació que té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica.
Orígens 2024 es fixarà, doncs, en la gastronomia catalana des d’una perspectiva divulgativa amb cuineres i cuiners que elaboraran receptes de plats de la cuina tradicional que trobem en restaurants i fondes, i també plats de cuina d’autor i contemporània.
Per l’
Aula de Cuina hi passaran la Clara, Martina i Carlota Puigvert Puigdevall (Les Cols**, Olot), Marc Ribas (La Taverna del Ciri, Terrassa), Joan Juncà i Adrià Juncà (Ca l’Enric *, Vall de Bianya), Quim Casellas (Casamar, Llafranc), Javi Martínez (Castell de Perelada *, Perelada), Borja Sierra (Granja Elena, L’Hospitalet de Llobregat), el col·lectiu La Cuina a Sils, Anna Comamala (Cal Ganso, Llorà), Meritxell Roig (Can Xel, Santa Pau), Joan Massegur (Hostal del Ossos, Batet de la Serra); Joan Dagà (Atelier Dagà, Llagostera), o Paula Marquès i Quim Marquès (Santa Magdalena, Barcelona).
L’
Aula de Tast acollirà degustacions de diversos productors presents a la fira. Entre d’altres, n’hi haurà de productes de la Garrotxa amb Gastroteca i Delit, de formatges i escumosos, de dolços, de pans; de menjars i begudes del camp i del mar a càrrec de Girona Excel·lent, d’aliments de muntanya del Pirineu; d’embotits o de productes ecològics.
Pel que fa a l’espai firal, hi haurà
prop d’una seixantena d’estands amb productors que exposaran els seus millors productes que es podran tastar a través de l’intercanvi de tiquets i que el visitant també pot comprar.
Així mateix, en el marc de la Fira Orígens s’hi tornarà a celebrar la
3a edició del Concurs Nacional de Botifarra Catalana, que va tenir una gran acollida el 2023 i que s’organitza juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn. També s’atorgaran els Premis als Millors Productes Millor Estand, i Millor Estand Sostenible d’Orígens 2024.
Horaris:
Dissabte 23 de novembre des de les 10 del matí a les 9 de la nit.
Diumenge 24 de novembre de les 10 del matí a les 8 del vespre.
Preu:
5€ i inclou 5 tiquets de degustació.
L’Aula de Tast té un cost de 1€. Les inscripcions per a aquest espai es faran a l’entrada de la fira.
Més informació i programa
AQUÍ