12a Fira Orígens
Del 23 al 24 de novembre de 2024
Organitza: Pep Palau - Von Arend & Associats - Ajuntament d'Olot
Lloc: Olot
La Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya és la cita esperada pel sector dels productors agroalimentaris ja que durant els dos dies tenen l’oportunitat de presentar les seves novetats i també de fer contactes professionals.

La cuina catalana és l’eix temàtic d’enguany, coincidint amb la nominació de Catalunya com a Regió Mundial de Gastronomia 2025. L’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) promou aquesta denominació que té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica.

Orígens 2024 es fixarà, doncs, en la gastronomia catalana des d’una perspectiva divulgativa amb cuineres i cuiners que elaboraran receptes de plats de la cuina tradicional que trobem en restaurants i fondes, i també plats de cuina d’autor i contemporània.

Per l’Aula de Cuina hi passaran la Clara, Martina i Carlota Puigvert Puigdevall (Les Cols**, Olot), Marc Ribas (La Taverna del Ciri, Terrassa), Joan Juncà i Adrià Juncà (Ca l’Enric *, Vall de Bianya), Quim Casellas (Casamar, Llafranc), Javi Martínez (Castell de Perelada *, Perelada), Borja Sierra (Granja Elena, L’Hospitalet de Llobregat), el col·lectiu La Cuina a Sils, Anna Comamala (Cal Ganso, Llorà), Meritxell Roig (Can Xel, Santa Pau), Joan Massegur (Hostal del Ossos, Batet de la Serra); Joan Dagà (Atelier Dagà, Llagostera), o Paula Marquès i Quim Marquès (Santa Magdalena, Barcelona).

L’Aula de Tast acollirà degustacions de diversos productors presents a la fira. Entre d’altres, n’hi haurà de productes de la Garrotxa amb Gastroteca i Delit, de formatges i escumosos, de dolços, de pans; de menjars i begudes del camp i del mar a càrrec de Girona Excel·lent, d’aliments de muntanya del Pirineu; d’embotits o de productes ecològics.

Pel que fa a l’espai firal, hi haurà prop d’una seixantena d’estands amb productors que exposaran els seus millors productes que es podran tastar a través de l’intercanvi de tiquets i que el visitant també pot comprar.

Així mateix, en el marc de la Fira Orígens s’hi tornarà a celebrar la 3a edició del Concurs Nacional de Botifarra Catalana, que va tenir una gran acollida el 2023 i que s’organitza juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn. També s’atorgaran els Premis als Millors Productes Millor Estand, i Millor Estand Sostenible d’Orígens 2024.

Horaris:
Dissabte 23 de novembre des de les 10 del matí a les 9 de la nit.
Diumenge 24 de novembre de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Preu:
5€ i inclou 5 tiquets de degustació.
L’Aula de Tast té un cost de 1€. Les inscripcions per a aquest espai es faran a l’entrada de la fira. 
 
Més informació i programa AQUÍ