Aquesta notícia es va publicar originalment el 31/12/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 2018 ha estat un any especial per nosaltres, Gastrotalkers hem nascut en català. Ho vam fer el 23 d'abril, el dia de Sant Jordi, i encara que no fa ni un any de la nostra aventura en català, sí que volem fer un repàs de l'any a partir dels continguts que més us ha interessat de llegir. Hem preparat aquest Top Ten: 1. 10 llocs on menjar durant el Sitges Film Festival de Núria Escalona
.jpg)
Hamburguesa Darth Vader de Happy Foods. Foto: Núria Escalona.
2. "Com pot ser que a les escoles no t'ensenyin a menjar?". Entrevista de Núria Escalona al Víctor i la Sofia de Masterchef.

Víctor i Sofia, exconcursants de Masterchef. Foto: Núria Escalona.
3. Llistat complet d'Estrelles Michelin a Catalunya

Imatge de La Guia Michelin
4. La Destil·leria, el tresor gastronòmic de Gironella de Núria Escalona.

Foto: Núria Escalona
5. Ruth Troyano guardonada amb el Premi al Mèrit Periodístic a La Nit de l'Enologia.
.jpg)
Ruth Troyano a La Nit de l'Enologia 2018 Foto: Cedida
6. L'heretgia de Cellers Scala Dei de Ruth Troyano.

Foto: Ruth Troyano.
7. Qui perd els orígens, perd la identitat de Núria Escalona.

Façana del restaurant Pitarra abans del seu tancament. Foto: Facebook Pitarra Restaurant
8. Les postres no es comparteixen de Núria Escalona.

Patata brava del restaurant El Pou de Sitges Foto: Núria Escalona
9. Quan el purgatori resulta el paradís de Ruth Troyano.

Tast vertical de Purgatori de Torres Foto: Ruth Troyano
10. Carlos Latre: 'Regalo el vi que defineix a les persones que el reben. Perquè hi ha vins que se'ns assemblen'. L'entrevista de Ruth Troyano a l'humorista Carlos Latre.

Foto: Arduino Vannucchi
Aquest top ten reflexa prou bé el que ens proposàvem quan vam iniciar el projecte: un periodisme especialitzat, reflexiu i cuinat a foc lent. Una mirada holística a l'enogastronomia que té en compte els diferents actors que la formen, especialment les persones.
Hem gaudit fent el que ens agrada i, segurament, encara tenim molt a millorar. Però si alguna cosa ens fa feliços aquest 2018 és que tots els que ens llegiu i ens feu confiança hagueu format part d'aquesta aventura.
L'equip de Gastrotalkers us volem desitjar un FELIÇ 2019 farcit d'experiències enogastronòmiques. Salut, gastronomia i vi!