Aquesta notícia es va publicar originalment el 29/02/2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El festival Passeig de Gourmets, impulsat per l’Associació del Passeig de Gràcia, fixa la seva tercera edició del 12 al 22 de març per a que els amants de la gastronomia puguin descobrir les tendències culinàries del Passeig de Gràcia a preus especials durant deu dies.L’activitat més popular de la cita és la Ruta de Platets per 7 € que ofereix diferents propostes amb cervesa Estrella Damm o cava Juvé & Camps, inclosos.
El platet, que no és una tapa, és una mitja ració més abundant del que és habitual que permet al comensal gaudir de tots els sabors en diversos tastets. I aquest any algunes de les creacions que es podran degustar les signen grans xefs com Martín Berasategui, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany o Aurelio Morales, entre d’altres. Des d’un caneló de melós de vedella amb bechamel trufada (El Til·ler, H10 Casa Mimosa) fins a un roast beef amb magret d’ànec (Cafè Vienés, Hotel Casa Fuster), passant per un brioche doble d’anguila fumada i llagostí (Hall0, Monument Hotel) o un escabetx de musclos i bolets (Banker’s Bar, Mandarin Oriental, Barcelona).
Quins platets hi haurà a la ruta?
Els visitants podran realitzar el seu propi itinerari durant deu dies per descobrir cadascun dels platets a 7 €. En total, catorze restaurants oberts per mostrar la seva filosofia gastronòmica a un preu popular.
• Alma Barcelona: calçots en tempura amb romesco.
• Almanac Barcelona: col xina. Huacatay.
• Cafè de la pedrera: còctel de salmó marinat amb esfera de iogurt.
• Claris Hotel & Spa: crema de céleri, anisats, pop, rovell i kimchi.
• H10 Casa Mimosa: caneló de melós de vedella amb bechamel trufada.
• Hotel Casa Fuster, Cafè Vienés: roast beef de magret d’ànec amb bolets de card confitats i glacejats.
• La Vinoteca Torres: cruixent de tapioca amb gall del Penedès, llagostí i romesco de festucs.
• Majestic Hotel & Spa Barcelona, El Bar del Majestic: capipota de cigrons i llagostins.
• Mandarin Oriental, Barcelona, Banker’s Bar: escabetx de musclos i bolets.
• Monument Hotel, Hall0: brioche d’anguila fumada i llagostí.
• Santa Eulalia, The Bistrot: cors de carxofes amb vinagreta de jabugo, formatge manxec i oli trufat.
• Sintonia: bomba suflada de cua de bou al vi negre i “Tou dels Til·lers”.
• Restaurante Solomillo: filet strogonoff amb cruixent d’arròs pilaf.
• The One Barcelona: crocanti de brandada de bacallà amb crema de pebrots del piquillo i maionesa d’olivada.
Platets del Passeig de Gourmets 2020. D'esquerra a dreta: Mandarin Oriental, Barcelona; Santa Eulalia; The One Barcelona; Restaurante Solomillo; Majestic Hotel & Spa Barcelona i Almanac Barcelona. Foto: Passeig de Gourmets.
En vols més?
Passeig de Gràcia Gourmets és més que una ruta de platets a preus pouplars. Per als paladars més exigents o per aquells als que els hagi agradat molt una proposta, hi ha altres activitats com els Menús Degustació per 50€, les Nits a Quatre Mans amb xefs reconeguts o les Experiències Gourmet que inclouen des de presentacions de llibres, tallers, showcookings fins a sopars a la taula del xef.
Totes les activitats, horaris, direccions i propostes es poden consultar al web oficial de Passeig de Gourmets.