Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/10/2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Andreu Sayó, de la pastisseria Brunells de Barcelona (C / Princesa 22) ha guanyat avui el 'XIII Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya 2020', que s'ha celebrat aquest matí a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. El gust ha estat el factor que més ha valorat el jurat, que li ha atorgat el prestigiós guardó i un premi de 1.000 euros.La pastisseria Brunells, oberta el 1852 i tancada el 2018, ha reobert aquest 2020 de la mà de tres socis: Salvador Sans de Cafés El Magnífico, Lluís Estrada de la pastisseria Canal i Joan Guasch de l'agència LKC. La històrica Brunells homenatja la pastisseria tradicional de Barcelona, amb propostes que recuperen i actualitzen les postres més emblemàtiques de la ciutat, però també ofereix una selecció de les peces més internacionals de l'ofici pastisser.
El croissant guanyador. Foto: Gremi de Pastisseria de Barcelona.
El concurs ha arrencat a les 8h del matí amb el lliurament de croissants a l'Escola de Pastisseria de Gremi de Barcelona. A partir de les 10.30h, un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria ha degustat i puntuat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).
El concurs, que aquest any ha celebrat la seva tretzena edició, ha estat organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona i té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, reconeixent així la qualitat de la pastisseria artesana del país.