Aquesta notícia es va publicar originalment el 09/11/2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La primera edició de la Setmana del Vi Català, impulsat per l'INCAVI amb la col·laboració de les denominacions d’origen del territori, ha arrencat avui dilluns 9 de novembre amb una àmplia proposta d’activitats per promocionar els vins que s’elaboren a Catalunya, en un format 100% digital degut a la pandèmia del coronavirus. Les denominacions d’origen tindran un pes important al llarg de tota la setmana gràcies a la secció Meet the DO’s que, conduïda pels periodistes Judith Cortina i David Jobé, donarà veu als presidents de cada una de les DO, que estaran acompanyats pel celler guanyador del Premi Vinari d’Or d’aquesta edició 2020 de cada una de les DO.
La Denominació d’Origen encarregada d’inaugurar la secció serà la DO Costers del Segre. L’entrevista amb Tomàs Cusiné podrà seguir-se avui dilluns dia 9 a partir de les 17:00h a través de la Setmana del Vi TV, l’espai d’informació, opinió, debat i entreteniment que durant tota la setmana estarà emetent en streaming entrevistes, tertúlies, taules rodones... A les 18:00h serà el torn de Joan Huguet, president de la DO Penedès.
Dimarts, a les 17:00h, Vicenç Ferré parlarà sobre la DO Tarragona, i a les 18:10h serà el torn de la DO Pla de Bages de la mà del seu president, Joan Soler. Dimecres a les 17:00h, Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta, posarà el focus sobre la seva DO, i a continuació, a les 18:20h, serà el torn de la DO Conca de Barberà de la mà de Bernat Andreu.
La DOQ Priorat (17:00h) i la DO Catalunya (18:50h) seran les protagonistes del dijous de la mà dels seus presidents, Salustià Alvarez i Xavier Pié respectivament, mentre que el punt final el posaran divendres la DO Empordà (17:00h) i la DO Montsant (18:20h) amb les entrevistes a Xavier Albertí, president d’Empordà, i Pilar Just, presidenta de la DO Montsant.
A més de la programació de caràcter més televisiu, la Setmana del Vi compta amb un ampli programa d’activitats organitzades per diferents agents del sector i que es divideixen en cinc grans eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi, i activitats divulgatives.
A més de les activitats organitzades per molts cellers emparats sota les denominacions d’origen del territori, també algunes de les DO ofereixen activitats pròpies en el marc de la Setmana. Així, la DO Montsant se centra en el públic professional amb el tast Els #VinsMontsant com mai els havies tastat. Dues jornades de tast virtual que se celebraran dijous 12 i divendres 13 i on els participants podran tastar fins a deu referències de garnatxes i carinyenes de diferents cellers i representatives de les sis zones que conformen la DO Montsant.
El mateix divendres 13, la DO Empordà organitza l’activitat Divendres de queda amb la DO Empordà. La xef Iolanda Bustos cuinarà uns xampinyons farcits de llenties i gratinats amb formatge sobre un llit de moniato i magranes, i maridarà el plat amb dos vins de la DO Empordà. La trobada es podrà seguir a través del perfil d’Instagram de la DO i del seu canal de YouTube.
Dissabte 14, a les 19:00h, serà el torn de la DO Catalunya que ofereix una sessió de slam i vi en directe amb l’artista Salva Soler i en exclusiva per a 30 persones. Per aconseguir l’accés a aquesta activitat serà necessari demostrar la compra d’un vi de la DO Catalunya mitjançant el tiquet de compra, que funcionarà com entrada virtual a l’espectacle.