Crónica

El colmado-restaurant del centre de Barcelona

Si sempre has tingut ganes d'anar a un restaurant des que escoltes parlar d'ell i el destí t'ho posa davant, ha de ser per alguna raó

| 24/11/2016 a les 22:39h
Especial: A taula
Arxivat a: Magazine, La Cuina d'en Garriga, La Cuina d'en Garriga / Barcelona
Imatge il·lustrativa
Si sempre has tingut ganes d'anar a un restaurant des que escoltes parlar d'ell i el destí t'ho posa davant, ha de ser per alguna raó.
Aquesta notícia es va publicar originalment el 24/11/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Això va ser el que em va passar amb La Cuina d'en Garriga, un restaurant amb aires de bistrot francès situat al Consell de Cent 308 (cantonada amb Passeig de Gràcia). Tant de temps volent anar al meu nou treball se situa a dues illes. I a mi que m'encanten aquestes serenates em va faltar temps per anar-hi!

El primer que us cridarà l'atenció és la seva entrada amb experiència de "colmado". Una gran quantitat de productes de la millor qualitat dóna la benvinguda: pastes, formatges, embotits, fruites i verdures.... Qualsevol pintor es quedaria una bona estona per immortalitzar aquesta imatge tan bonica.
A uns pocs metres trobem les primeres taules que és pròpiament el restaurant. Taules rústiques de fusta, cadires antigues, utensilis de cuina penjats a les parets, vells electrodomèstics... Com si fos un gran menjador antic.

Des de la meva primera vegada a La Cuina d'en Garriga hi he anat en vàries ocasions i m'ha donat temps de conèixer els seus plats i tenir els meus preferits de la seva carta. No us podeu perdre els Ous de Calaf en qualsevol de les seves varietats. En el meu cas em quedo amb els Ous Estrellats amb Patates i Foie.
 

Ous amb foie de La Cuina d'en Garriga Foto: Marina Planas



Una altra de les seves especialitats és la Burrata fresca de la Puglia amb tomàquet i oli d'alfàbrega. Només us diré una cosa d'aquest plat: tasteu-lo.
 

La burrata de La Cuina d'en Garriga Foto: Marina Planas



Si teniu sort amb els suggeriments del dia potser podreu conèixer la Sobrassada de Cal Rovira amb Mel. Us podeu imaginar com n'és d'espectacular el contrast del dolç amb el salat.
 

La sobrassada de La Cuina d'en Garriga Foto: Marina Planas



Però si de veritat aposto pel plat estrella de La Cuina d'en Garriga, són els seus Macarrons de la casa Martelli amb formatge Comté i cansalada ibèrca. Us els podran explicar de mil maneres però fins que no els tasteu no em donareu la raó. I m'ho agraireu. Són de 10, us ho prometo!La resta de la carta és extensa i variada: tapas, tot tipus d'entrants, carns i peixos, embotits gourmet i diversos tipus de formatge i postres artesanals. Un festival.
 

Els Macarrons de La Cuina d'en Garriga Foto: Marina Planas



Una altra de les coses bones de La Cuina d'en Garriga és que obren des de les 9.30 h fins a les 23 h, així que pots marcar-te un bon esmorzar convencional entre setmana o de "forquilla" els caps de setmana, menjar a un bon ritme o sopar sense presses.

Els culpables que aquest projecte tingui tant d'èxit són Helena Rovira i el seu marit, el francès Olivier Guilland, porten la cuina de qualitat als gens. I si no mira la seva història, més que curiosa.

Ara, quan vull quedar bé amb algú penso en La Cuina d'en Garriga, i la veritat és que, fins al moment, no m'ha fallat amb ningú ;)