Aquesta notícia es va publicar originalment el 28/09/2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Antonio García i Ignacio Ramiro, del forn artesà Panem de Madrid (C/Fernan González 42), han guanyat avui el XIV Concurs 'Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat 2021', que s'ha celebrat aquest matí a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. El seu croissant ha estat el més valorat pel jurat, que li ha atorgat el prestigiós guardó i un premi de 1.000 euros.
El forn artesà Panem, inaugurat el 2018 al barri de El Retiro de Madrid, elabora pans artesanals i tot tipus de brioixeria que ja li han valgut un gran èxit de públic. El regenten 5 germans, amb origen a Toledo, sota el lideratge del primogènit, Antonio García.
El concurs ha arrencat a les 8 del matí amb el lliurament de croissants a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. A partir de les 10.30h, un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria ha degustat i puntuat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).
En les últimes cinc edicions anteriors, els guanyadors havien estat: Andreu Sayó de la Pastisseria Brunells de Barcelona (2020), Toni Vera de la Pastisseria Canal de Barcelona (2019 i 2016), Albert Roca de la Pastisseria Santa Croi de Barcelona (2018) i Gil Prat de la Pastisseria Prat "Can Carriel" de Roda de Ter (2017).
El concurs, patrocinat per Cart Service, Harinas Ylla, i la Mantega Elle & Vire, ha celebrat aquest any la seva catorzena edició. Organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en un producte tant emblemàtic com el croissant, reconeixement així la qualitat de la pastisseria artesana del país.
El forn artesà Panem, inaugurat el 2018 al barri de El Retiro de Madrid, elabora pans artesanals i tot tipus de brioixeria que ja li han valgut un gran èxit de públic. El regenten 5 germans, amb origen a Toledo, sota el lideratge del primogènit, Antonio García.
Millor Croissant Artesà de Mantenga de l'Estat 2021. Foto: Gremi de Pastisseria de Barcelona.
El concurs ha arrencat a les 8 del matí amb el lliurament de croissants a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. A partir de les 10.30h, un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria ha degustat i puntuat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).
En les últimes cinc edicions anteriors, els guanyadors havien estat: Andreu Sayó de la Pastisseria Brunells de Barcelona (2020), Toni Vera de la Pastisseria Canal de Barcelona (2019 i 2016), Albert Roca de la Pastisseria Santa Croi de Barcelona (2018) i Gil Prat de la Pastisseria Prat "Can Carriel" de Roda de Ter (2017).
El concurs, patrocinat per Cart Service, Harinas Ylla, i la Mantega Elle & Vire, ha celebrat aquest any la seva catorzena edició. Organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en un producte tant emblemàtic com el croissant, reconeixement així la qualitat de la pastisseria artesana del país.