Aquesta notícia es va publicar originalment el 03/02/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quin paper juguen els llegums en l’alimentació? Per què és important que els restaurants i el conjunt del sector de la restauració els incorpori en les seves propostes? Per què han de formar part de la nostra alimentació? Totes aquestes preguntes tindran la seva resposta el proper 10 de febrer del 2022, el dia Mundial dels Llegums, a través del perfil d’Instagram de LegumeChef, per part de xefs, nutricionistes i experts en llegums.
LegumeChef vol donar a conèixer la importància dels llegums en l’alimentació i per fer-ho ha organitzat una jornada amb una doble vessant: donar a conèixer els beneficis dels llegums en una jornada que es retransmetrà per instagram, però que a la vegada també serà solidarà perquè té l’objectiu de donar 10.000kg de llegums al Banc dels Aliments de Barcelona, el qual ha vist incrementada en més d’un 30% (de 195.000 persones al 2019, fins a 260.000 persons amb l’arribada de la Covid) la demanda d’aliments bàsics.
Com serà la jornada de LegumeChef?
La jornada començarà als magatzems del Banc dels Aliments de Barcelona amb un show cooking a càrrec d’Ada Parellada, el qual es retransmetrà en directe a través del perfil d’Instagram de @legumechef. La marató de directes a Instagram continuarà al mateix lloc amb diferents convidats, entre els quals destaquen noms com el de Carme Ruscalleda, Xavier Pellicer, Anjalina Chugani, Patricia Schmidt i Christian Escribà o Borja Pérez, entre d’altres. Tots ells donaran a conèixer la campanya i també presentaran innovacions i consells per l’ús dels llegums al sector de la restauració i la seva incorporació en l’alimentació quotidiana.
L’objectiu de LegumeChef és poder fer una donació de 10.000kg de llegums al Banc dels Aliments de Barcelona. La mecànica serà que per cada nou seguidor del perfil @legumechef a Instagram, LegumeChef farà una donació de 5kg.
El dia Mundial dels Llegums
Aquesta campanya solidària coincideix amb el Dia Mundial dels Llegums, el 10 de febrer. La data és molt recent, ja que va ser el 20 de desembre del 2018 quan l'Assemblea General de les Nacions Unides va establir que aquest seria el dia de la celebració. Abans, l’any 2016 va ser declarat Any Internacional dels Llegums per l’ONU. Tenien l’objectiu d’augmentar la consciència pública sobre els beneficis nutricionals dels llegums com a part de la producció d’aliments sostenible dirigida cap a la seguretat alimentària i la nutrició per ajudar a aconseguir els objectius de sostenibilitat 2050. Degut al seu èxit i la importància dels llegums en l’alimentació i el planeta, es va decidir proclamar un dia mundial per als llegums.
Actualment, l’objectiu d’aquesta celebració a nivell mundial és donar a reconèixer la importància dels llegums (cigrons, mongetes, llenties, pèsols secs....) per aconseguir les metes establertes per l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, un pla d’acció que tracta d’enfortir la pau, la seguretat i el desenvolupament universal.
Qui és LegumeChef?
LegumeChef és una plataforma que sorgeix de la unió de les dues principals associacions de productors de llegums dels Estats Units, USADPLC i USDBC, amb la idea de donar a conèixer aquest aliment i els seus beneficis nutricionals, així com el paper que poden jugar en l’alimentació del futur tenint en compte la importància de la sostenibilitat.
El 10 de febrer ens en farem seguidors! I tu?
LegumeChef vol donar a conèixer la importància dels llegums en l’alimentació i per fer-ho ha organitzat una jornada amb una doble vessant: donar a conèixer els beneficis dels llegums en una jornada que es retransmetrà per instagram, però que a la vegada també serà solidarà perquè té l’objectiu de donar 10.000kg de llegums al Banc dels Aliments de Barcelona, el qual ha vist incrementada en més d’un 30% (de 195.000 persones al 2019, fins a 260.000 persons amb l’arribada de la Covid) la demanda d’aliments bàsics.
Com serà la jornada de LegumeChef?
La jornada començarà als magatzems del Banc dels Aliments de Barcelona amb un show cooking a càrrec d’Ada Parellada, el qual es retransmetrà en directe a través del perfil d’Instagram de @legumechef. La marató de directes a Instagram continuarà al mateix lloc amb diferents convidats, entre els quals destaquen noms com el de Carme Ruscalleda, Xavier Pellicer, Anjalina Chugani, Patricia Schmidt i Christian Escribà o Borja Pérez, entre d’altres. Tots ells donaran a conèixer la campanya i també presentaran innovacions i consells per l’ús dels llegums al sector de la restauració i la seva incorporació en l’alimentació quotidiana.
L’objectiu de LegumeChef és poder fer una donació de 10.000kg de llegums al Banc dels Aliments de Barcelona. La mecànica serà que per cada nou seguidor del perfil @legumechef a Instagram, LegumeChef farà una donació de 5kg.
El dia Mundial dels Llegums
Aquesta campanya solidària coincideix amb el Dia Mundial dels Llegums, el 10 de febrer. La data és molt recent, ja que va ser el 20 de desembre del 2018 quan l'Assemblea General de les Nacions Unides va establir que aquest seria el dia de la celebració. Abans, l’any 2016 va ser declarat Any Internacional dels Llegums per l’ONU. Tenien l’objectiu d’augmentar la consciència pública sobre els beneficis nutricionals dels llegums com a part de la producció d’aliments sostenible dirigida cap a la seguretat alimentària i la nutrició per ajudar a aconseguir els objectius de sostenibilitat 2050. Degut al seu èxit i la importància dels llegums en l’alimentació i el planeta, es va decidir proclamar un dia mundial per als llegums.
Actualment, l’objectiu d’aquesta celebració a nivell mundial és donar a reconèixer la importància dels llegums (cigrons, mongetes, llenties, pèsols secs....) per aconseguir les metes establertes per l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, un pla d’acció que tracta d’enfortir la pau, la seguretat i el desenvolupament universal.
Qui és LegumeChef?
LegumeChef és una plataforma que sorgeix de la unió de les dues principals associacions de productors de llegums dels Estats Units, USADPLC i USDBC, amb la idea de donar a conèixer aquest aliment i els seus beneficis nutricionals, així com el paper que poden jugar en l’alimentació del futur tenint en compte la importància de la sostenibilitat.
El 10 de febrer ens en farem seguidors! I tu?