Aquesta notícia es va publicar originalment el 23/02/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El campionat, organitzat per l'Asociación Nacional de Heladeros Artesanos (ANHCEA), va escollir la fira InterSICOP, celebrada del 19 al 22 de febrer a Madrid, per dur a terme la quarta edició del Campionat d'Espanya de Gelateria Artesana.
Albert Roca, de la Pastisseria Sant Croi de Barcelona, es va alçar com a guanyador després d'una tarda on els nervis i la creativitat van anar de la mà. Els candidats van haver de fer tres cubetes iguals amb sabors de lliure elecció; set copes gelades i un facsímil; dos pastissos gelats iguals; un gelat sorpresa i un bufet final.
Els guardonats van ser:
Primera posició: Albert Roca (Barcelona)
Segona posició: Ivan Vazquez (Astúries)
Tercera posició: Inés Vega (Màlaga/Granada)
Albert Roca té una consolidada trajectòria en pastisseria al front de les Pastisseries Sant Croi de Barcelona (C/ Bassegoda 56 i C/ Padua 91), guanyador del Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya al 2009 i primer a revalidar el títol al 2018.
Va ser el 2018 amb el curs d'Expert en Elaboració de Gelats Artesanals de la Universitat d'Alacant quan va començar el seu camí en el món de la gelateria arribant a formar part de l'equip espanyol que es va presentar a la Copa del Món de Gelateria al 2020 i quedant com a finalista a Fira Sigep "The Dolce World Expo" a Rimini, Itàlia.
L'abril de 2020, va inaugurar a Gavà la seva primera gelateria artesanal, Sant Croi Gelats, on es poden degustar els seus gelats d'autor. L'any passat va guanyar el premi al Millor Gelat 2021 de la revista Arte Heladero i ara, ja al 2022, suma un nou reconeixement al seu palmarès.
Albert Roca, de la Pastisseria Sant Croi de Barcelona, es va alçar com a guanyador després d'una tarda on els nervis i la creativitat van anar de la mà. Els candidats van haver de fer tres cubetes iguals amb sabors de lliure elecció; set copes gelades i un facsímil; dos pastissos gelats iguals; un gelat sorpresa i un bufet final.
Albert Roca i el seu projecte guanyador. Foto: Pastisseria Sant Croi by Albert Roca.
Els guardonats van ser:
Primera posició: Albert Roca (Barcelona)
Segona posició: Ivan Vazquez (Astúries)
Tercera posició: Inés Vega (Màlaga/Granada)
Albert Roca té una consolidada trajectòria en pastisseria al front de les Pastisseries Sant Croi de Barcelona (C/ Bassegoda 56 i C/ Padua 91), guanyador del Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya al 2009 i primer a revalidar el títol al 2018.
Part de l'experiència gelada creada per Albert Roca. Foto: Pastisseria Sant Croi by Albert Roca.
Va ser el 2018 amb el curs d'Expert en Elaboració de Gelats Artesanals de la Universitat d'Alacant quan va començar el seu camí en el món de la gelateria arribant a formar part de l'equip espanyol que es va presentar a la Copa del Món de Gelateria al 2020 i quedant com a finalista a Fira Sigep "The Dolce World Expo" a Rimini, Itàlia.
L'abril de 2020, va inaugurar a Gavà la seva primera gelateria artesanal, Sant Croi Gelats, on es poden degustar els seus gelats d'autor. L'any passat va guanyar el premi al Millor Gelat 2021 de la revista Arte Heladero i ara, ja al 2022, suma un nou reconeixement al seu palmarès.