Aquesta notícia es va publicar originalment el 01/03/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guia Repsol, publicació que fa més de quatre dècades que viatja per la gastronomia espanyola, ha celebrat aquest passat 28 de febrer la gala d'entrega dels nous soles ('sols' en català) al Teatre Victoria Eugenia de Sant Sebastià-Donostia sota l'eslogan "Llega el plato fuerte".
En aquesta edició 2022 s'han repartit 97 nous Soles (l'edició 2021 en va entregar 96 de nous): 2 amb tres Soles, 12 amb dos i 83 que s'estrenen amb un Sol. D'aquests, 12 han anat a parar a restaurants de Catalunya (11 novetats i un ascens). Aquest any, a diferència de l'edició 2021, Catalunya no ha incorporat cap nou restaurant ni a la llista de restaurants amb 3 Soles ni a la de 2 Soles.
Enguany, Catalunya compta amb un total de 99 restaurants distingits amb aquest reconeixement.
A continuació, des de Gastrotalkers, destaquem aquells restaurants solejats que pots gaudir a Catalunya:
En aquesta edició 2022 s'han repartit 97 nous Soles (l'edició 2021 en va entregar 96 de nous): 2 amb tres Soles, 12 amb dos i 83 que s'estrenen amb un Sol. D'aquests, 12 han anat a parar a restaurants de Catalunya (11 novetats i un ascens). Aquest any, a diferència de l'edició 2021, Catalunya no ha incorporat cap nou restaurant ni a la llista de restaurants amb 3 Soles ni a la de 2 Soles.
Enguany, Catalunya compta amb un total de 99 restaurants distingits amb aquest reconeixement.
A continuació, des de Gastrotalkers, destaquem aquells restaurants solejats que pots gaudir a Catalunya:
3 SOLES
Abac (Barcelona)
Alkimia (Barcelona)
Can Jubany (Calldetenes)
Cocina Hermanos Torres (Barcelona)
Disfrutar (Barcelona)
El Celler de Can Roca (Girona)
Lasarte (Barcelona)
Les Cols (Olot)
Miramar (Llançà)
Vía Veneto (Barcelona)
2 SOLES
Angle (Barcelona)
Aürt (Barcelona)
Ca l'Enric (La Vall de Bianya)
Caelis (Barcelona)
Can Bosch (Cambrils)
Candlelight - Romain Fornell (S'Agaró)
Cinc Sentits (Barcelona)
Compartir (Cadaqués)
Coure (Barcelona)
Els Casals (Sagàs)
Els Tinars (Llagostera)
Enoteca - Paco Pérez (Barcelona)
Estimar - Rafa Zafra (Barcelona)
Gresca (Barcelona)
Hisop (Barcelona)
Hispania (Arenys de Mar)
Koy Shunka (Barcelona)
La Boscana (Bellvís)
Les Moles (Ulldecona)
Lluerna (Santa Coloma de Gramenet)
Massana (Girona)
Moments (Barcelona)
Xavier Pellicer (Barcelona) GUANYA 1 SOL RESPECTE 2021
1 SOL
Al Kostat (Barcelona)
AQ (Tarragona) NOVETAT 2022
Bardeni el Meatbar (Barcelona)
Bo.TiC (Corçà)
Boccatti (Vic)
Ca l'Isidre (Barcelona)
Can Boix de Peramola (Peramola) NOVETAT 2022
Carballeira (Lleida) PERD 1 SOL RESPECTE 2021
Casa Irene (Arties)
Casamar (Llafranc)
Castell Peralada (Peralada)
Deliranto (Salou) NOVETAT 2022
Direkte Boqueria (Barcelona) NOVETAT 2022
Divinum (Girona)
Dos Palillos (Barcelona)
Dos Pebrots (Barcelona)
El Celler de Matadepera (Matadepera)
El Celler de l'Arbocet (Riudoms)
El Hogar Gallego (Calella)
El Motel (Figueres)
El Portalet (Bossòst) NOVETAT 2022
El Terrat (Tarragona) NOVETAT 2022
Els Brancs (Roses)
Els Pescadors (Barcelona)
Empòrium (Castelló d'Empúries)
Estany Clar (Cercs)
Ferrán Cerro (Reus)
Fogony (Sort)
Fonda Sala (Olost)
Gaig - Torre del Remei (Bolvir)
Hofmann (Barcelona)
Informal by Marc Gascons (Barcelona)
L'Aliança 1919 d'Anglès (Anglès)
L'Antic Molí (Ulldecona) NOVETAT 2022
L'Ó (Sant Fruitós de Bages)
La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar)
La Fonda Xesc (Gombrèn)
La Taverna del Clinic (Barcelona)
Les Magnòlies (Arbúcies)
Malena (Gimenells i el Pla de la Font)
Manairó (Barcelona)
Mas Marroch (Vilablareix) NOVETAT 2022
Miramar (Cambrils)
Mont Bar (Barcelona) NOVETAT 2022
Nairod (Barcelona)
Nectari (Barcelona)
Oria (Barcelona)
Petit Comité (Barcelona)
Rincón de Diego (Cambrils)
Roig Robí (Barcelona)
Rías de Galicia (Barcelona)
SOFÍA Be So (Barcelona)
Sa Punta (Pals)
Sato i Tanaka (Barcelona)
Shanghai (Barcelona)
Sol Blanc (Pals)
Suculent (Barcelona)
Tram-Tram (Barcelona)
Tresmacarrons (El Masnou)
UMA (Barcelona)
Vicus (Pals) NOVETAT 2022
Villa Más (Sant Feliu de Guíxols)
Villa Retiro (Xerta)
Windsor (Barcelona)
Xemei (Barcelona) NOVETAT 2022
Xerta (Barcelona)
PERDEN LA CATEGORIA
Ca l'Arpa (Banyoles) TANCAT
Don Giovanni (Barcelona) TANCAT
Enigma (Barcelona) TANCAT
Espai Kru (Barcelona) TANCAT
Hoja Santa (Barcelona) TANCAT
Mirko Carturan Cuiner (Caldes de Montbui) DESCENS A RECOMENDADO
Pakta (Barcelona) TANCAT
Sant Pere del Bosc (Lloret de Mar) DESCENS A RECOMENDADO
Tàpies (La Seu d'Urgell) TANCAT
Tickets (Barcelona) TANCAT
QUÈ DISTINGEIX CADA CATEGORIA?
1 SOL:
Aquell restaurant que recomanaries a un amic i al qual estàs pensant a tornar un munt de vegades. Es premia la qualitat del producte i la intenció d'elaborar una cuina honesta i coherent que anirà creixent. Disposa d'un servei atent i professional, així com d'un celler amb inquietuds. Justifica fer quilòmetres o parar a conèixer-lo en mig d'un viatge.
2 SOLES:
Un lloc que sobresurt per desenvolupar un concepte en el qual la cuina mostra la maduresa, el potencial i l'ambició per seguir evolucionant. Despunta pel seu domini de la tècnica i la recerca de les millors matèries primeres. Amb un servei impecable capaç de què l'atenció flueixi amb naturalitat i un celler molt meditat. Mereix els molts quilòmetres recorreguts.
3 SOLES:
És el destí final del viatge. On només entrar perceps que serà una experiència única. Cuina que aprofundeix en el coneixement i mai perd els nervis per superar-se en cada servei i oferir la seva millor versió. Treball de tu a tu amb els productors en la definició de matèries primeres. Celler excepcional i sala sempre alerta, que es mimetitza i funciona com un perfecte engranatge on el comensal és el protagonista.
Tot i que a Gastrotalkers no llistem l'extensa llista de restaurants amb l'etiqueta RECOMENDADO, proporcionem la descripció que en dona la Guia Repsol.
RECOMENDADO:
On la calidesa es contagia i la cuina amb el cor es nota als plats i tapes. Aquest restaurant on la fidelitat de la clientela i el producte sincer presagien una grata experiència que es complementa amb una oferta de vins senzilla però adequada.
1 SOL:
Aquell restaurant que recomanaries a un amic i al qual estàs pensant a tornar un munt de vegades. Es premia la qualitat del producte i la intenció d'elaborar una cuina honesta i coherent que anirà creixent. Disposa d'un servei atent i professional, així com d'un celler amb inquietuds. Justifica fer quilòmetres o parar a conèixer-lo en mig d'un viatge.
2 SOLES:
Un lloc que sobresurt per desenvolupar un concepte en el qual la cuina mostra la maduresa, el potencial i l'ambició per seguir evolucionant. Despunta pel seu domini de la tècnica i la recerca de les millors matèries primeres. Amb un servei impecable capaç de què l'atenció flueixi amb naturalitat i un celler molt meditat. Mereix els molts quilòmetres recorreguts.
3 SOLES:
És el destí final del viatge. On només entrar perceps que serà una experiència única. Cuina que aprofundeix en el coneixement i mai perd els nervis per superar-se en cada servei i oferir la seva millor versió. Treball de tu a tu amb els productors en la definició de matèries primeres. Celler excepcional i sala sempre alerta, que es mimetitza i funciona com un perfecte engranatge on el comensal és el protagonista.
Tot i que a Gastrotalkers no llistem l'extensa llista de restaurants amb l'etiqueta RECOMENDADO, proporcionem la descripció que en dona la Guia Repsol.
RECOMENDADO:
On la calidesa es contagia i la cuina amb el cor es nota als plats i tapes. Aquest restaurant on la fidelitat de la clientela i el producte sincer presagien una grata experiència que es complementa amb una oferta de vins senzilla però adequada.