Aquesta notícia es va publicar originalment el 24/04/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El restaurant Disfrutar Barcelona, dirigit per Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, va obrir les portes el desembre de 2014. Des d'aleshores no ha deixat d'escalar posicions en diferents rànquings i guies gastronòmiques. Havent guanyat la primera Estrella Michelin l'any 2015, l'any 2017 obtenia la segona i acaba d'obtenir la 12ª posició a la guia TOP100+ European Restaurant de l'OAD, llista en què entrava l'any 2017 ocupant-ne la 29ª posició. És així com es converteixen en el primer restaurant català de la llista dels millors restaurants europeus del 2018.Disfrutar és el primer restaurant català de la llista dels millors restaurants europeus del 2018, però entre els 100 primer l'acompanyen 8 restaurants més:
- El Celler de Can Roca (22ª posició)
- Ca l'Enric (28ª posició)
- Tickets (39ª posició)
- Els casals (43ª posició)
- Enigma Concept (44ª posició)
- Els pescadors (67ª posició)
- Hojasanta (72ª posició)
- Pakta (76ª posició).
Però si eixamplem la llista fins als 200 millors restaurants europeus del 2018, també hi podem incorporar 8 restaurants catalans més:
- Àbac (110ª posició)
- Alkimia (124ª posició)
- Espai Crú by Rías de Galícia (125ª posició)
- Moments (126ª posició)
- Koy Shunka (137ª posició)
- Lasarte (139ª posició)
- Miramar (169ª posició)
- Cinc sentits (187ª posició).
Entre aquests 17 restaurants catalans destaca la presència del cuiner Albert Adrià amb 4 restaurants -Tickets, Enigma Concept, Hojasanta i Pakta-, tots ells situats entre els 100 primers.
Resultats globals
El restaurant suís Schloss Schauenstein, d'Andreas Caminada, s'ha corona com a millor restaurant de la llista Top 100+ European Restaurants, mentre que el segon lloc és per al suec Fäviken, seguit del restaurant basc Etxebarri, de Víctor Arguinzoniz, que n'ocupa el tercer lloc. El restaurant L'Arpège d'Alain Passard, que va ocupar el primer lloc en 2016 i 2017, ha baixat a la quarta posició, seguit del restaurant Azurmendi, d'Eneko Atxa, donant així al País Basc dos dels cinc primers llocs de la llista.
La llista OAD té poc més d'una dècada d'existència i en aquest temps s'ha convertit en una guia gastronòmica respectada internacionalment. Compta amb les opinions de 5.000 gastrònoms que han visitat més de 16.000 restaurants.
Consulteu la llista amb tots els guardonats.