Lactium ha tornat a lluir amb èxit. La festa del formatge català artesà ha omplert el Parc Jaume Balmes de Vic aquest cap de setmana amb una afluència constant de públic que confirma la seva capacitat d’atracció.
Durant els dos dies de fira, els i les visitants han pogut gaudir de l’espai expositiu, que constitueix el mercat de formatges més gran de Catalunya amb 40 formatgeries, més de 250 varietats de formatge artesà català, una formatgeria convidada provinent de Galícia, i una desena de productes agroalimentaris artesans i de qualitat.
La mostra també ha comptat amb tastos guiats de formatges, xerrades divulgatives sobre el sector formatger, degustació de fustes de formatges, espectacles, música en directe i l’esperat Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya 2022.
Aquest any, el concurs de referència a Catalunya ha recuperat el format presencial d’abans de la pandèmia i ha reunit a Vic a 87 professionals d’arreu del territori català que han avaluat els més de 220 formatges presentats en les 15 categories a concurs.
Els guardonats del Lactium 2022 són:
MILLOR FORMATGE CATALÀ LACTIUM GASTROTECA 2022
El Ferrer - Cal Músic (Navàs, Bages)
El guanyadors en les 15 categories han estat:
Ovella Les Agudes - Formatgeria Mogent (Sant Antoni de Vilamajor, Vallès Oriental)