Aquesta notícia es va publicar originalment el 22/05/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La fira vitivinícola Arrels del Vi de l'Empordà celebrarà la seva 14a edició el 4 i 5 de juny a Sant Martí d’Empúries, l’Escala, coincidint amb el cap de setmana de la segona Pasqua, com era habitual abans de l'arribada de la pandèmia.
21 cellers empordanesos i 1 celler convidat del Rosselló, a Arrels del Vi s'oferirà un tast obert de més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, sota els pins i vora el mar Mediterrani, la possibilitat de conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i de comprar a preu de celler els excel·lents vins de qualitat i amb personalitat pròpia de la DO Empordà, amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla.
Enguany l’equip d’Arrels del Vi ha presentat, com a novetat, la possibilitat de gaudir d’una experiència VIP, Dominic Abernethy, un dels organitzadors, ho explica així: “Arrels del Vi compta amb un públic fidel, que repeteix, recomana i espera viure Arrels del Vi any rere any i que vol gaudir de la fira dissabte i diumenge. Per a ells hem dissenyat una entrada molt especial, Arrels del Vi VIP, que inclou tota l’experiència de la fira amb entrada preferencial tots dos dies, i a més, un tast magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022, dirigit per la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers Anna Vicens, i un exquisit menú degustació a l’Olivia Xiringuito, Gastro Beach Bar, entre d’altres sorpreses".
També es faran les esperades visites guiades a les Ruïnes d’Empúries a les 4.30h de la tarda (dissabte i diumenge amb aforament limitat), que tracten de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de Mulsum, un ví romà.
NOVETAT ALS PREMIS ARRELS DEL VI: EL VI INSÒLIT
El passat 16 de maig es va celebrar un tast a cegues per escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022. En aquest sentit, la novetat d’enguany és la creació d'una nova categoria al consurs: el millor vi insòlit. Aquesta categoria englobarà els vins fora de la DO Empordà, així com els vins de mínima intervenció o propers al moviment dels vins naturals, com poden ser vins criats en àmfora, vins brisats o vins sense sulfits afegits.
El tast es va celebrar a la Biblioteca del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) d'Empúries i hi van participar 10 sommeliers que donen valor als vins de l’Empordà: Carles Aymerich del Mas Marroch de Girona; Ferran Vila, recent Campió d'Espanya de Sommeliers; Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier; Clara Antúnez, de la Gastronòmica; Jordi Folgado del Restaurant Orígens de l'Escala; Patricia de Golferichs, comunicadora; Ismael Costa, del Celler del Pont de Girona; Adrià Castells, del Kosa Bistró de Palafrugell; Carles Domínguez, del restaurant Roent de Girona i Agnès Gasull, comunicadora de vins de l'Empordà.
El tast a cegues ha estat dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store de l’Escala. Segons Sabadí, “De les 62 mostres rebudes en sortiran els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi d'enguany. El nostre objectiu, una vegada més, és posicionar i posar en valor la qualitat dels grans vins que es fan al nostre territori".
21 cellers empordanesos i 1 celler convidat del Rosselló, a Arrels del Vi s'oferirà un tast obert de més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, sota els pins i vora el mar Mediterrani, la possibilitat de conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i de comprar a preu de celler els excel·lents vins de qualitat i amb personalitat pròpia de la DO Empordà, amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla.
Enguany l’equip d’Arrels del Vi ha presentat, com a novetat, la possibilitat de gaudir d’una experiència VIP, Dominic Abernethy, un dels organitzadors, ho explica així: “Arrels del Vi compta amb un públic fidel, que repeteix, recomana i espera viure Arrels del Vi any rere any i que vol gaudir de la fira dissabte i diumenge. Per a ells hem dissenyat una entrada molt especial, Arrels del Vi VIP, que inclou tota l’experiència de la fira amb entrada preferencial tots dos dies, i a més, un tast magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022, dirigit per la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers Anna Vicens, i un exquisit menú degustació a l’Olivia Xiringuito, Gastro Beach Bar, entre d’altres sorpreses".
També es faran les esperades visites guiades a les Ruïnes d’Empúries a les 4.30h de la tarda (dissabte i diumenge amb aforament limitat), que tracten de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de Mulsum, un ví romà.
NOVETAT ALS PREMIS ARRELS DEL VI: EL VI INSÒLIT
El passat 16 de maig es va celebrar un tast a cegues per escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022. En aquest sentit, la novetat d’enguany és la creació d'una nova categoria al consurs: el millor vi insòlit. Aquesta categoria englobarà els vins fora de la DO Empordà, així com els vins de mínima intervenció o propers al moviment dels vins naturals, com poden ser vins criats en àmfora, vins brisats o vins sense sulfits afegits.
Jurat dels Premis Arrels del Vi 2022. Foto: Arrels del Vi.
El tast es va celebrar a la Biblioteca del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) d'Empúries i hi van participar 10 sommeliers que donen valor als vins de l’Empordà: Carles Aymerich del Mas Marroch de Girona; Ferran Vila, recent Campió d'Espanya de Sommeliers; Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier; Clara Antúnez, de la Gastronòmica; Jordi Folgado del Restaurant Orígens de l'Escala; Patricia de Golferichs, comunicadora; Ismael Costa, del Celler del Pont de Girona; Adrià Castells, del Kosa Bistró de Palafrugell; Carles Domínguez, del restaurant Roent de Girona i Agnès Gasull, comunicadora de vins de l'Empordà.
El tast a cegues ha estat dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store de l’Escala. Segons Sabadí, “De les 62 mostres rebudes en sortiran els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi d'enguany. El nostre objectiu, una vegada més, és posicionar i posar en valor la qualitat dels grans vins que es fan al nostre territori".