Aquesta notícia es va publicar originalment el 03/09/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
On podem gaudir d'un bon arròs a la costa? Aquesta és una de les preguntes més recurrents que ens feu arribar a Gastrotalkers durant els mesos d'estiu. Tenim els nostres llocs predilectes en funció de la zona, però també ens agrada incorporar-ne de nous. Recentment vam saber de Unlugar, un restaurant del Passeig Marítim de Castelldefels, que aquest estiu ha fet un gir a la seva oferta arrossaire. En Chicken Beers, el nostre expert en cerveses artesanes, ha anat a tastar-la en primera persona. Perquè, a part de gaudir amb les cerveses, també és d'entaular-se i xalar d'una bona taula. Així que atenció a la seva tria i tot el què ens explica amb les seves fotografies sobre aquest moment Gastrotalkers a Castelldefels. Prepareu-vos per salivar!
Els arrossos s'han convertit en un dels grans protagonistes del restaurant. És així perquè en aquesta temporada d'estiu, Unlugar ha incorporat un sistema d'alta precisió a la cuina per servir els arrossos sempre en el punt de cocció desitjat i en l'estat òptim de qualitat, textura i gust. Tastem l'arròs negre del mar amb cloïsses i allioli d'herbes, però també tenen la paella de la terra i la paella d'estil mariner. El primer és un arròs fet amb secret ibèric i bolets de temporada, mentre que el segon porta sípia, calamar i marisc.
L'arròs, sempre fet amb arròs de la DO Pals, és un dels grans atractius del restaurant, però a Unlugar també hi fan altres delícies. En aquesta ocasió hem tastat el cebiche de corbina amb moniato i blat 'cancha' torrat i el tàrtar de tonyina amb festucs i cruixent de plàtan 'macho'. A diferència dels arrossos, tant el cebiche com el tàrtar no són plats estrictament mediterranis i això és degut a que la carta d'Unlugar també està impregnada per l'origen del seu xef, Pablo Drucaroff, graduat en gastronomia per la Unión de Chefs Argentinos, amb més de 20 anys d'experiència a les cuines. Podem dir que es tracta d'un lloc on la tradició mediterrània i els orígens argentins queden fusionats a taula.
Hem parlat dels plats escollits, però el lloc i l'ambientació també són punts a destacar. Unlugar està ubicat a primera línia de platja, així que el mar sempre acompanya. Trobareu quatre espais ben diferenciats: la terrassa d'entrada (coberta i amb vistes al mar), el menjador interior (climatitzat i amb grans finestrals), la zona chill-out (amb espai cobert i reservat) i la terrassa exterior (amb vistes al mar i pensada per a prendre i picar alguna cosa). Per tant, un sol lloc amb múltiples espais on cadascú pot optar per l'opció que més li convingui.
Sobre l'oferta gastronòmica és interessant esmentar que els plats cuinats a la brasa també són un dels seus forts. Els fan al Josper, un forn inigualable d'origen català i reconegut internacionalment, on hi cuinen tant carns argentines com peix i marisc de proximitat. A més, Unlugar forma part del col·lectiu de cuina Sabors de l'Horta, aspecte que ens indica que en aquest restaurant hi trobem productes del Parc Agrari del Baix Llobregat, sempre de temporada i proximitat. L'oferta gastronòmica també està pensada per opcions veganes i vegetarianes, amb plats com l'hamburguesa de verdures i llegums, bols vegetals o amanides, entre altres entrants. Tot plegat està indicat a la carta amb diferents icones, on també podrem veure la procedència dels aliments de l'horta i els plats sense gluten.
No podem donar l'àpat per acabat sense fer les postres. Tastem un dels clàssics d'Unlugar: el cremós de Cheesecake, el qual es presenta en un pot de vidre. Però també hi podem trobar propostes com el tiramisú de crema catalana o l'apple crumble. I com a detall per als més llaminers, cal saber que tots els gelats són de la gelateria DelaCrem, la qual també us hem recomanat en altres ocasions.
El nom del projecte "Unlugar" fa referència a quan busquem "un lloc" per gaudir d'una bona taula, davant del mar, per degustar plats elaborats amb productes de la zona que visitem o compartir moments en bona companyia. Un nom que vol resumir la idea d'un espai on sentir-nos com a casa, però comptant amb la professionalitat de fer-lo en un restaurant.
És bo de saber que si tens gos, la teva mascota també podrà menjar a Unlugar, ja que tenen una carta especialment dissenyada per a ells. El resultat, menjar per a gossos elaborat amb productes de temporada i proximitat.
Els arrossos s'han convertit en un dels grans protagonistes del restaurant. És així perquè en aquesta temporada d'estiu, Unlugar ha incorporat un sistema d'alta precisió a la cuina per servir els arrossos sempre en el punt de cocció desitjat i en l'estat òptim de qualitat, textura i gust. Tastem l'arròs negre del mar amb cloïsses i allioli d'herbes, però també tenen la paella de la terra i la paella d'estil mariner. El primer és un arròs fet amb secret ibèric i bolets de temporada, mentre que el segon porta sípia, calamar i marisc.
L'arròs, sempre fet amb arròs de la DO Pals, és un dels grans atractius del restaurant, però a Unlugar també hi fan altres delícies. En aquesta ocasió hem tastat el cebiche de corbina amb moniato i blat 'cancha' torrat i el tàrtar de tonyina amb festucs i cruixent de plàtan 'macho'. A diferència dels arrossos, tant el cebiche com el tàrtar no són plats estrictament mediterranis i això és degut a que la carta d'Unlugar també està impregnada per l'origen del seu xef, Pablo Drucaroff, graduat en gastronomia per la Unión de Chefs Argentinos, amb més de 20 anys d'experiència a les cuines. Podem dir que es tracta d'un lloc on la tradició mediterrània i els orígens argentins queden fusionats a taula.
Hem parlat dels plats escollits, però el lloc i l'ambientació també són punts a destacar. Unlugar està ubicat a primera línia de platja, així que el mar sempre acompanya. Trobareu quatre espais ben diferenciats: la terrassa d'entrada (coberta i amb vistes al mar), el menjador interior (climatitzat i amb grans finestrals), la zona chill-out (amb espai cobert i reservat) i la terrassa exterior (amb vistes al mar i pensada per a prendre i picar alguna cosa). Per tant, un sol lloc amb múltiples espais on cadascú pot optar per l'opció que més li convingui.
Sobre l'oferta gastronòmica és interessant esmentar que els plats cuinats a la brasa també són un dels seus forts. Els fan al Josper, un forn inigualable d'origen català i reconegut internacionalment, on hi cuinen tant carns argentines com peix i marisc de proximitat. A més, Unlugar forma part del col·lectiu de cuina Sabors de l'Horta, aspecte que ens indica que en aquest restaurant hi trobem productes del Parc Agrari del Baix Llobregat, sempre de temporada i proximitat. L'oferta gastronòmica també està pensada per opcions veganes i vegetarianes, amb plats com l'hamburguesa de verdures i llegums, bols vegetals o amanides, entre altres entrants. Tot plegat està indicat a la carta amb diferents icones, on també podrem veure la procedència dels aliments de l'horta i els plats sense gluten.
No podem donar l'àpat per acabat sense fer les postres. Tastem un dels clàssics d'Unlugar: el cremós de Cheesecake, el qual es presenta en un pot de vidre. Però també hi podem trobar propostes com el tiramisú de crema catalana o l'apple crumble. I com a detall per als més llaminers, cal saber que tots els gelats són de la gelateria DelaCrem, la qual també us hem recomanat en altres ocasions.
El nom del projecte "Unlugar" fa referència a quan busquem "un lloc" per gaudir d'una bona taula, davant del mar, per degustar plats elaborats amb productes de la zona que visitem o compartir moments en bona companyia. Un nom que vol resumir la idea d'un espai on sentir-nos com a casa, però comptant amb la professionalitat de fer-lo en un restaurant.
És bo de saber que si tens gos, la teva mascota també podrà menjar a Unlugar, ja que tenen una carta especialment dissenyada per a ells. El resultat, menjar per a gossos elaborat amb productes de temporada i proximitat.