Aquesta notícia es va publicar originalment el 10/09/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresari i pastisser Àngel Velasco, propietari de Torrons Vicens, ha mort aquest dissabte 10 de setembre del 2022 als 73 anys a causa d'una malaltia. Velasco va adquirir la companyia d'Agramunt, a l'Urgell, l'any 2000 i va impulsar-ne el creixement que ha convertit Torrons Vicens en una marca de referència del món del torró.
Pastisser de professió, va començar a treballar amb 14 anys a la pastisseria Prats-Fatjó de Barcelona. L'any 2000 va comprar l'empresa familiar Torrons Vicens, creada el 1775 i en va anar ampliant l'oferta de productes fins a convertir Torrons Vicens en la primera marca torronaire d'Espanya per quilos de torró venuts. "Va revolucionar com ningú el món del torró, transformant-lo en un producte valorat i estimat de consum tot l'any", explica el comunicat emés per l'empresa.
En els últims anys, Torrons Vicens s'ha caracteritzat per la producció de torrons innovadors, alguns creats conjuntament amb el xef i pastisser Albert Adrià. A més, va crear una àmplia xarxa de botigues tant a Catalunya com a diferents comunitats autònomes d'Espanya i també internacionalment "exportant la creativitat i la personalitat d'una marca única per diversos llocs del món, com França, els Estats Units o Dubai". Velasco també era el propietari de l'empresa de torrons ecològics Àngel & Lluch, de la de torrons sense sucre Viar i de Xocolata Jolonch.
Àngel Velasco, propietari de Torrons Vicens, entregant una pastilla de xocolata a la pedra 'Jolonch' al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l'any 2016. Foto: Júlia Pérez.
Pastisser de professió, va començar a treballar amb 14 anys a la pastisseria Prats-Fatjó de Barcelona. L'any 2000 va comprar l'empresa familiar Torrons Vicens, creada el 1775 i en va anar ampliant l'oferta de productes fins a convertir Torrons Vicens en la primera marca torronaire d'Espanya per quilos de torró venuts. "Va revolucionar com ningú el món del torró, transformant-lo en un producte valorat i estimat de consum tot l'any", explica el comunicat emés per l'empresa.
En els últims anys, Torrons Vicens s'ha caracteritzat per la producció de torrons innovadors, alguns creats conjuntament amb el xef i pastisser Albert Adrià. A més, va crear una àmplia xarxa de botigues tant a Catalunya com a diferents comunitats autònomes d'Espanya i també internacionalment "exportant la creativitat i la personalitat d'una marca única per diversos llocs del món, com França, els Estats Units o Dubai". Velasco també era el propietari de l'empresa de torrons ecològics Àngel & Lluch, de la de torrons sense sucre Viar i de Xocolata Jolonch.