Aquesta notícia es va publicar originalment el 21/09/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat dimarts 20 de setembre es va celebrar a Madrid la sisena edició dels premis The Best Chef Awards 2022, amb una gran gala en la qual es va donar a conèixer la renovada classificació dels 100 millors cuiners del món. L'esperada llista està encapçalada, per segon any consecutiu, per Dabiz Muñoz, xef de DiverXO (Madrid).
Els votants tornen a reconèixer així una cuina personalíssima, imprevisible i instal·lada en l'excel·lència que fuig de mimetismes malgrat assimilar influències i inspiracions dispars, des de corrents coquinaris a un univers oníric propi que impregna cada visita de l'emoció d'una ruleta russa i la converteix en un veritable XOw. El lema està justificat: avantguarda o morir.
PREMIATS DESTACATS AL THE BEST CHEF AWARDS 2022
1) Dabiz Muñoz (Espanya)
2) Rene Redzepi (Dinamarca)
3) Joan Roca (Espanya)
4) Massimo Bottura (Itàlia)
5) Andoni Luis Aduriz (Espanya)
6) Bjorn Frantzén (Suècia)
7) Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Espanya)
8) Alain Passard (França)
9) Ana Roš (Eslovènia)
10) Alex Atala (Brasil)
Més enllà del Top 10 anterior, a la llista del Top100 hi ha més representants de restaurants de l'estat espanyol, que han quedat en les següents posicions:
13) Ángel León
18) Eneko Atxa
Els votants tornen a reconèixer així una cuina personalíssima, imprevisible i instal·lada en l'excel·lència que fuig de mimetismes malgrat assimilar influències i inspiracions dispars, des de corrents coquinaris a un univers oníric propi que impregna cada visita de l'emoció d'una ruleta russa i la converteix en un veritable XOw. El lema està justificat: avantguarda o morir.
Dabiz Muñoz. Foto: The Best Chef Awards 2022.
PREMIATS DESTACATS AL THE BEST CHEF AWARDS 2022
1) Dabiz Muñoz (Espanya)
2) Rene Redzepi (Dinamarca)
3) Joan Roca (Espanya)
4) Massimo Bottura (Itàlia)
5) Andoni Luis Aduriz (Espanya)
6) Bjorn Frantzén (Suècia)
7) Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Espanya)
8) Alain Passard (França)
9) Ana Roš (Eslovènia)
10) Alex Atala (Brasil)
Més enllà del Top 10 anterior, a la llista del Top100 hi ha més representants de restaurants de l'estat espanyol, que han quedat en les següents posicions:
13) Ángel León
18) Eneko Atxa
19) Victor Arguinzoniz
33) Quique Dacosta
36) Paco Roncero
38) Diego Guerrero
41) Javier & Sergio Torres
42) Martin Berasategui
43) Paco Morales
56) Dani García
87) Paco Pérez
96) Martina Puigvert i Fina Puigdevall
PREMIS ESPECIALS
Al marge de l'esperada llista, The Best Chefs Awards també ha concedit 12 reconeixements especials que premien d'altres qualitats específiques. Dos d'ells, un decidit pels seus propis companys, han recaigut també a Dabiz Muñoz.
The Best Chef votat per professionals:
Dabiz Muñoz (DiverXO, Madrid, Espanya)
The Best Pastry Award impulsat per Valrhona:
Antonio Bachour (Bachour, Coral Gables, EEUU)
The Best Chef Pristine Award impulsat per GinRaw:
Ana Roš (Hiša Franko, Kobarid, Eslovènia)
The Best Chef Dining Experience Award impulsat per Ron Matusalem:
Anne-Sophie Pic (Pic, Valence, França)
The Best Chef FoodArt Award impulsat per Arturo Sánchez:
Natsuko Shoij (Éte, Tokyo, Japó)
The Best Chef City Gourmet Award impulsat per Correos:
Dabiz Muñoz (DiverXO, Madrid, Espanya)
The Best Chef Innovation Award impulsat per Custom Culinary:
Josh Niland (Saint Peter, Sídney, Austràlia)
The Best Chef Rising Star Award impulsat per Perrier-Jouët:
Jessica Rosval (Casa Maria Luigia, Modena, Itàlia)
The Best New Entry impulsat per Le Nouveau Chef:
Riccardo Camanini (Lido 84, Gardone Riviera, Itàlia)
The Best Chef Pizza Award impulsat per Molini Pizzuti:
Franco Pepe (Pepe in Grani, Caiazzo, Itàlia)
The Best Chef Legend Award impulsat per Difference Coffee:
Pierre Koffmann (Tarbes, França, 1948)
The Best Chef Science Award impulsat per l'Academia Madrileña de Gastronomía:
Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, Rentería, Espanya)
56) Dani García
87) Paco Pérez
96) Martina Puigvert i Fina Puigdevall
PREMIS ESPECIALS
Al marge de l'esperada llista, The Best Chefs Awards també ha concedit 12 reconeixements especials que premien d'altres qualitats específiques. Dos d'ells, un decidit pels seus propis companys, han recaigut també a Dabiz Muñoz.
The Best Chef votat per professionals:
Dabiz Muñoz (DiverXO, Madrid, Espanya)
The Best Pastry Award impulsat per Valrhona:
Antonio Bachour (Bachour, Coral Gables, EEUU)
The Best Chef Pristine Award impulsat per GinRaw:
Ana Roš (Hiša Franko, Kobarid, Eslovènia)
The Best Chef Dining Experience Award impulsat per Ron Matusalem:
Anne-Sophie Pic (Pic, Valence, França)
The Best Chef FoodArt Award impulsat per Arturo Sánchez:
Natsuko Shoij (Éte, Tokyo, Japó)
The Best Chef City Gourmet Award impulsat per Correos:
Dabiz Muñoz (DiverXO, Madrid, Espanya)
The Best Chef Innovation Award impulsat per Custom Culinary:
Josh Niland (Saint Peter, Sídney, Austràlia)
The Best Chef Rising Star Award impulsat per Perrier-Jouët:
Jessica Rosval (Casa Maria Luigia, Modena, Itàlia)
The Best New Entry impulsat per Le Nouveau Chef:
Riccardo Camanini (Lido 84, Gardone Riviera, Itàlia)
The Best Chef Pizza Award impulsat per Molini Pizzuti:
Franco Pepe (Pepe in Grani, Caiazzo, Itàlia)
The Best Chef Legend Award impulsat per Difference Coffee:
Pierre Koffmann (Tarbes, França, 1948)
The Best Chef Science Award impulsat per l'Academia Madrileña de Gastronomía:
Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, Rentería, Espanya)