Aquesta notícia es va publicar originalment el 31/10/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'osonenc Lluc Crusellas ha guanyat aquest dilluns el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters després de tres dies de proves a París i s’ha convertit en el millor mestre xocolater del món. S'ha imposat entre els candidats de 17 països més. Crusellas era el representant estatal i feia prop d'un any que es preparava per aquest repte. Crusellas, de Santa Eulàlia de Riuprimer, és el cap de pastisseria d'El Carme Pastisseria de Vic, que pertany al grup PaVic.
Els aspirants han concursat durant tres dies a París. Van haver de superar dues proves per dia classificades en 6 categories: escultura gran, escultura petita, postres, bombó, snack i petit four. Només els deu millors van passar a l'última ronda i entre ells hi havia Lluc Crusellas, que finalment ha estat el guanyador. Han completat el podi Antoine Carréric, segon classificat, i Nicolas Nikolakopoulos, tercer.
El jurat estava encapçalat pel prestigiós xocolater americà Amaury Guichon, conegut per ser el xocolater més popular a Instagram amb més de 10 milions de seguidors gràcies a les seves impressionants creacions; acompanyat de Kirsten Tibballs, responsable del tast al jurat i dels japonesos Yusuke Matsushita i Sachi Takagi, responsables de valorar les habilitats artístiques.
Entre les peces que Crusellas ha portat a la competició, destaca un elefant en la categoria d'escultura gran de 3 metres d'alt feta amb uns 200 kg de xocolata. Fa uns dies va avançar que s'inspirava en la natura i la conscienciació sobre el medi ambient, uns valors als quals se sent molt identificat.
Crusellas es va convertir el novembre de l’any passat en el millor xocolater estatal al World Chocolate Masters (WCM). La gran fita, però, era competir a la final que s’ha celebrat aquests dies a París on hi ha concursat pastissers de 18 països.
En el seu discurs – íntegrament en català – Crusellas ha donat les gràcies a tothom per sumar-se a “un petit gran projecte”. En aquest sentit, ha assegurat que ha estat un any “increïble”. “Ho hem fet entre tots, ho hem guanyat i ho hem gaudit”, ha assegurat, “als que sou a casa, al poble, gràcies per ser-hi”.
Els aspirants han concursat durant tres dies a París. Van haver de superar dues proves per dia classificades en 6 categories: escultura gran, escultura petita, postres, bombó, snack i petit four. Només els deu millors van passar a l'última ronda i entre ells hi havia Lluc Crusellas, que finalment ha estat el guanyador. Han completat el podi Antoine Carréric, segon classificat, i Nicolas Nikolakopoulos, tercer.
El jurat estava encapçalat pel prestigiós xocolater americà Amaury Guichon, conegut per ser el xocolater més popular a Instagram amb més de 10 milions de seguidors gràcies a les seves impressionants creacions; acompanyat de Kirsten Tibballs, responsable del tast al jurat i dels japonesos Yusuke Matsushita i Sachi Takagi, responsables de valorar les habilitats artístiques.
Entre les peces que Crusellas ha portat a la competició, destaca un elefant en la categoria d'escultura gran de 3 metres d'alt feta amb uns 200 kg de xocolata. Fa uns dies va avançar que s'inspirava en la natura i la conscienciació sobre el medi ambient, uns valors als quals se sent molt identificat.
Crusellas es va convertir el novembre de l’any passat en el millor xocolater estatal al World Chocolate Masters (WCM). La gran fita, però, era competir a la final que s’ha celebrat aquests dies a París on hi ha concursat pastissers de 18 països.
En el seu discurs – íntegrament en català – Crusellas ha donat les gràcies a tothom per sumar-se a “un petit gran projecte”. En aquest sentit, ha assegurat que ha estat un any “increïble”. “Ho hem fet entre tots, ho hem guanyat i ho hem gaudit”, ha assegurat, “als que sou a casa, al poble, gràcies per ser-hi”.