Actualitat

Els Premis Innoforum 2022

La sostenibilitat i la creativitat han estat protagonistes dels premis Innoforum 2022

| 07/11/2022 a les 22:02h
Especial: Rànkings
Arxivat a: Magazine
Dolça Carinyena, monovarietal dolç de la Cooperativa Falset-Marçà.
Dolça Carinyena, monovarietal dolç de la Cooperativa Falset-Marçà. | Gastronomic Forum Barcelona.
Aquesta notícia es va publicar originalment el 07/11/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Gastronomic Forum Barcelona, que ha obert avui les seves portes, fa una aposta per recolzar i fomentar la cuina social, sostenible i transformadora. En aquest marc s'han lliurat els premis Innoforum, un reconeixement a la innovació de la indústria de l’alimentació, el foodservice i l’artesania alimentària en la gastronomia.

El guardó al producte més sostenible se l’han endut els tagliatelles fets amb cereal Florence Aurora, una varietat tradicional de Lleida caracteritzada per la seva resiliència que la firma Hort del Silenci ha volgut recuperar perquè és menys demandant d'aigua i més sostenible.

El reconeixement al gust dolç més original ha estat pel producte Chocomel, de Melvida, una combinació de mel i cacau que, segons la firma, potencia les endorfines i el tripofen, considerat un ansiolític natural, ajudant a prevenir l'ansietat. En la categoria de gust salat més original la guanyadora ha estat la Crema de mongeta i miso de Selfood.

Pel que fa a les begudes, el premi Innoforum ha recaigut en Dolça Carinyena, un monovarietal dolç de Carinyena de la Cooperativa Falset - Marçà.

Finalment, el producte més innovador ha recaigut en el rodet esmolador de ganivets professionals de l’empresa HORL, que ofereix la màxima precisió d’esmolat gràcies a la seva base magnètica.