Actualitat

El sector del vi se cita a partir de dilluns a la Barcelona Wine Week

La Barcelona Wine Week bat el seu rècord i reunirà més de 800 cellers i 70 segells de qualitat

| 04/02/2023 a les 10:00h
Especial: Entre copes
Arxivat a: Magazine
Tast a la BWW 2022.
Tast a la BWW 2022. | BWW.
Aquesta notícia es va publicar originalment el 04/02/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dilluns 6 de febrer s'inaugurarà la Barcelona Wine Week (BWW), el saló de referència del vi que organitza Fira de Barcelona i que reunirà durant tres dies - el 6, 7 i 8 de febrer- a 828 cellers expositors, 70 segells i denominacions vitivinícoles reconegudes per la seva excel·lent qualitat, i oferirà un programa de més de mig centenar de tastos i ponències a càrrec de 90 experts del sector.

En la seva tercera edició, la Barcelona Wine Week es consolida com la cita sectorial de referència per al comprador nacional i internacional. El saló serà un gran fòrum de negoci que reunirà milers de professionals de la gran distribució, importadors, centres majoristes, distribuïdores especialitzades, detallistes i botigues gurmet. Hi assistiran com a convidats 1.800 compradors clau de vi espanyol procedents de mercats rellevants per a l'exportació com els Estats Units, Canadà, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Bèlgica, Xina, Brasil o Japó.

Sota el lema “Espanya, mosaic singular de sols”, BWW proposa un viatge vinícola pels múltiples terrers del país. Així mateix, tindran lloc més de mig centenar de tastos i ponències a càrrec de 90 experts, sommeliers, elaboradors i crítics de vi. Entre els ponents destacats figuren Masters of Wine com Norrel Robertson, Fernando Mora i Andreas Kubach, cellerers com Álvaro Palacios, crítics de prestigi internacional com Tim Atkin, el tastador de Wine Advocate Robert Parker per a Espanya, Luis Gutiérrez, o el restaurador José Pizarro, propietari de sis restaurants a Londres i col·laborador de la BBC, on divulga les bondats del producte espanyol.

Al saló es podran detectar les principals tendències que viu avui la indústria del vi, com els vins ecològics (Espanya lidera el rànquing mundial de superfície de vinya de producció ecològica), la recuperació de varietals autòctons (raïms minoritaris, arrelats a un territori i amb gran capacitat d'adaptació al medi), vins d'alçada (que es cultiven a més de 800 metres d'alçada a causa del canvi climàtic), i nous formats de consum com els vins en llauna, que ja triomfen als EUA i cobren protagonisme entre els vins de producció espanyola.