RÀNKINGS

Les millors coques de Sant Joan d'aquest 2023

Les 5 millors coques de Sant Joan es troben a Barcelona, Santa Agnès de Malanyanes, Granollers i Viladecans

| 02/06/2023 a les 09:50h
Especial: Rànkings
Arxivat a: Magazine
Guanyadors de La Millor Coca de Sant Joan 2023.
Guanyadors de La Millor Coca de Sant Joan 2023. | Sr y Sra Cake.
Aquesta notícia es va publicar originalment el 02/06/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Convertint-se en l’edició amb més èxit de participació, el passat 30 de maig l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm acollia més de 250 coques de Sant Joan a la V edició del concurs La Millor Coca de Sant Joan de Catalunya, organitzat per Sr y Sra Cake.

Amb un jurat d’excepció, composat per fins a 20 noms de professionals reputats del sector com Sergi Vela, Marta San José, Óscar Teixidó, Ester Roelas, Enric Badia, Jesús Fuentes, Gemma Clofent, MªCruz Barón i Marcos Díaz entre d’altres, han estat els responsables de la difícil selecció de guanyadors.

La Fleca Rovira de Santa Agnès de Malanyanes, amb punt de venda també a Cardedeu, s’ha proclamat guanyadora de la Categoria de Coca Tradicional de Fruites confitades i pinyons. Una elaboració que sens dubte reflecteix tota la feina feta des de fa més de 60 anys, donant com a resultat un brioix de qualitat i elaborat amb productes ecològics i de proximitat.
 

Fleca Rovira de Santa Agnès de Malanyanes. Foto: Sr y Sra Cake.


Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi ha anat a parar a Viladecans a la Fleca Santacreu. L’elecció com a guanyadora d’aquesta peça ha estat gràcies al seu equilibri entre ingredients, sabor, esponjositat i una crema molt ben feta i de qualitat.
 

Fleca Santacreu de Viladecans. Foto: Sr y Sra Cake.


A la Categoria de Coca Creativa, el premi se l’ha endut Montserrat Forners de Barcelona. Aquest participant ha aconseguit sorprendre, amb l’originalitat de la forma i utilització de fruites com a protagonistes, a tots els membres del jurat que, de manera unànime, han estat convençuts del seu èxit.
 

Montserrat Forners de Barcelona. Foto: Sr y Sra Cake.


Si ens traslladem a la Categoria de Coca de Llardons, el guanyador ha estat el Forn i Pastisseria El Racó de Granollers, que han presentat una coca lleugera, cruixent amb una sublim pasta de full i equitativa amb la seva disposició de pinyons, llardons i sucre.
 

Forn i Pastisseria El Racó de Granollers. Foto: Sr y Sra Cake.


Finalment, La Pastisseria de Barcelona ha estat la guanyadora de la Categoria de Coca de Xocolata. El jurat ha valorat molt positivament la seva tendresa, el seu aspecte i també, per suposat, l’equilibri entre amargors i dolçors de la pròpia xocolata.
 

La Pastisseria de Barcelona. Foto: Sr y Sra Cake.


L’entrega de premis ha estat conduïda per la reconeguda periodista i comunicadora gastrònomica Carme Gasull, que ha fet entrega dels trofeus i diplomes juntament amb els patrocinadors principals d’aquest 2023, Fills de Moretó, fariners des de 1884 i Debic, la marca de productes làctics per a professionals, entre d’altres.

Sense dubte, aquesta ha estat una edició festiva amb rècord de participació,  acompanyada de gelat de coca de Sant Joan de Delacrem i cerveses Damm i també el suport d’altres patrocinadors com Pueyo’s Cartons i Licores Ricart Degre. Un any més, el concurs ha comptat amb el recolzament dels gremis de flequers i pastissers de Catalunya i amb la participació del Gremi de Carnissers de Barcelona com a membre del jurat de la coca de llardons.

Cal destacar que les coques participants que el jurat no ha manipulat han estat entregades al Banc d’Aliments de Barcelona, concretament a DISA Sant Josep Oriol de Barcelona, per tal d’evitar, un any més, el malbaratament alimentari i donar suport a la inclusió social.