Ús de cookies
Gastrotalkers.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto

RÀNKINGS

Les tres millors tapes de Catalunya

Participaran al concurs nacional que es celebrarà el proper mes de novembre a Valladolid

Llista de Soletes d'estiu de la Guia Repsol 2023 a Catalunya

| 18/07/2023 a les 16:15h
Especial: Rànkings
Arxivat a: Magazine
Massimiliano Maggio de l'Upper Lounge Bar, guanyador de l'edició 2023.
Massimiliano Maggio de l'Upper Lounge Bar, guanyador de l'edició 2023. | Inac Audiovisuals.
Aquesta notícia es va publicar originalment el 18/07/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat dimarts 17 de juliol va tenir lloc a la Llotja de Mar la primera edició del Concurs Ciutat de Barcelona i de Catalunya de Pintxos i Tapes, una competició adreçada a professionals en actiu de l'hostaleria catalana.

Un total de 24 participants havien d'elaborar una sola tapa, inèdita, on els ingredients de la tapa no superessin l'euro i mig de cost, i en un temps màxim d'elaboració d'entre 10 i 12 minuts per a un màxim de 8 tapes iguals.

El jurat, format pel xef Carles Abellán, el crític Phillipe Regol, la xef Carla Peyrón, la periodista Judith Calix, l'organitzador del Concurs Nacional de Valladolid, Luis Cepeda i els xefs Marta Alguersuari i Manu Núñez, en va evaluar el gust (40 punts), la originalitat (30 punts), la presentació (20 punts) i l'aplicació comercial (10 punts) de cadascuna de les tapes participants.
 

El jurat. Foto: Inac Audiovisuals.



Els participants i les seves tapes

- Marietta Jane Richter, Safo (Girona): Tàrtar de remolatxa 

- Guillermo Coloma Ribera, Merendero de la Mari (Barcelona): Viaje al Caribe

- Matías Ruíz, Tejada Mar Barcelona (Barcelona): Brioix en mar i muntanya

- Santiago Giralt Ripol, Salsa Street Food (Barcelona): Croqueta de cochinita pibil

- José Manuel Gómez, La Tasqueta de Blai (Barcelona): Xai, fruita de la passió i safrà

- José Souto, Chao Pescao SeaFood (Barcelona): Del mar al paladar

- Victor Cunama, Bar Lorenzo (Barcelona): El toro i la navalla

- José Vicente, Gelpifish (Girona): La màgica del Gelpi

- Sergi Palacín Martínez, Hiu Restaurant (Cambrils): Mar i muntanya d'espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar

- Massimiliano Maggio, Upper Lounge Bar (Barcelona): Delícia de sípia amb maionesa

- Samuel Iglesias, Mordisco (Barcelona): Las alitas

- Nicolau Roger Serra, VIArestaurant (Vic): La mar de fresca

- Sofía Masana Josa, Club F (Barcelona): X

- Luigui Francois Larrea Inche, Central Park (Barcelona): Salmón apasionado

- Adrián Diana Martínez, Red Fish Barcelona (Barcelona): Deconstrucció de paella

- Fernando Cuenca Hernández, La Esquinita de Blai (Barcelona): Seitó dormint en arròs

- Martín Bondanza Silva, Num3ric (Sitges): Fals coulant

- Dobrica Ene, Alba Granados (Barcelona): Esqueixada de bacallà amb mousse de mongetes de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba confitada i pols d'oliva negra

- José Maria Montoliu, El Rincón de Galvany (Barcelona): Tapa de cabró; pa llom, formatge de cabra i ceba caramelitzada

- Beltrán Sastre Llorente, Echegaray (Barcelona): Coca de Folgueroles amb galta de vedella, manteca colorá i xampinyons

- Omar Lazaar, Little Bar by Casa Lit (Barcelona): Little Bite


- Jordi Asensio, Can Culleres (Barcelona): Peu amb bola

- Manel Muñoz, El Petit Cafè (El Masnou): Caneló de rostit amb beixamel densa trufada i ceps

- Álvaro Bajo, Nomo Gràcia (Barcelona): Bombeta de Nomo

 

Cartell 2023. Foto: Inac Audiovisuals.



Els premiats de la primera edició del Concurs

Primer premi (1.500€ + guardó artístic)

Massimiliano Maggio, Upper Lounge Bar (Barcelona): Delícia de sípia amb maionesa

Segon premi (1.000€ + guardó artístic)
Santiago Giralt Ripol, Salsa Street Food (Barcelona): Croqueta de cochinita pibil

Tercer premi (500€ + guardó artístic)
Jordi Asensio, Can Culleres (Barcelona): Peu amb bola

Premi al mos més vanguardista
Guillermo Coloma Ribera, Merendero de la Mari (Barcelona): Viaje al Caribe

Premi al mos més sostenible
Sergi Palacín Martínez, Hiu Restaurant (Cambrils): Mar i muntanya d'espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar

Premi al mos més tradicional
Dobrica Ene, Alba Granados (Barcelona): Esqueixada de bacallà amb mousse de mongetes de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba confitada i pols d'oliva negra
 

Santiago Giralt, de Salsa Street Food. Foto: Inac Audiovisuals.


Aquest concurs, conduït per Elisabet Carnicé i organitzat per EV Gastro i l'Ajuntament de Barcelona, ha estat una de les fases preliminars de la 19a edició del Concurso Nacional de Pinchos y Tapas que es celebrarà a Valladolid el proper mes de novembre. Els tres primers classificats d'enguany han guanyat el bitllet per a participar-hi.
 
Fins el diumenge 23 de juliol es poden degustar les tapes participants als seus respectius locals, per un preu de 4.5€, beguda inclosa.
 

Contingut relacionat