Aquesta notícia es va publicar originalment el 18/07/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat dimarts 17 de juliol va tenir lloc a la Llotja de Mar la primera edició del Concurs Ciutat de Barcelona i de Catalunya de Pintxos i Tapes, una competició adreçada a professionals en actiu de l'hostaleria catalana.
Un total de 24 participants havien d'elaborar una sola tapa, inèdita, on els ingredients de la tapa no superessin l'euro i mig de cost, i en un temps màxim d'elaboració d'entre 10 i 12 minuts per a un màxim de 8 tapes iguals.
El jurat, format pel xef Carles Abellán, el crític Phillipe Regol, la xef Carla Peyrón, la periodista Judith Calix, l'organitzador del Concurs Nacional de Valladolid, Luis Cepeda i els xefs Marta Alguersuari i Manu Núñez, en va evaluar el gust (40 punts), la originalitat (30 punts), la presentació (20 punts) i l'aplicació comercial (10 punts) de cadascuna de les tapes participants.
Els participants i les seves tapes
- Marietta Jane Richter, Safo (Girona): Tàrtar de remolatxa
- Guillermo Coloma Ribera, Merendero de la Mari (Barcelona): Viaje al Caribe
- Matías Ruíz, Tejada Mar Barcelona (Barcelona): Brioix en mar i muntanya
- Santiago Giralt Ripol, Salsa Street Food (Barcelona): Croqueta de cochinita pibil
- José Manuel Gómez, La Tasqueta de Blai (Barcelona): Xai, fruita de la passió i safrà
- José Souto, Chao Pescao SeaFood (Barcelona): Del mar al paladar
- Victor Cunama, Bar Lorenzo (Barcelona): El toro i la navalla
- José Vicente, Gelpifish (Girona): La màgica del Gelpi
- Sergi Palacín Martínez, Hiu Restaurant (Cambrils): Mar i muntanya d'espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar
- Massimiliano Maggio, Upper Lounge Bar (Barcelona): Delícia de sípia amb maionesa
- Samuel Iglesias, Mordisco (Barcelona): Las alitas
- Nicolau Roger Serra, VIArestaurant (Vic): La mar de fresca
- Sofía Masana Josa, Club F (Barcelona): X
- Luigui Francois Larrea Inche, Central Park (Barcelona): Salmón apasionado
- Adrián Diana Martínez, Red Fish Barcelona (Barcelona): Deconstrucció de paella
- Fernando Cuenca Hernández, La Esquinita de Blai (Barcelona): Seitó dormint en arròs
- Martín Bondanza Silva, Num3ric (Sitges): Fals coulant
- Dobrica Ene, Alba Granados (Barcelona): Esqueixada de bacallà amb mousse de mongetes de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba confitada i pols d'oliva negra
- José Maria Montoliu, El Rincón de Galvany (Barcelona): Tapa de cabró; pa llom, formatge de cabra i ceba caramelitzada
- Beltrán Sastre Llorente, Echegaray (Barcelona): Coca de Folgueroles amb galta de vedella, manteca colorá i xampinyons
- Omar Lazaar, Little Bar by Casa Lit (Barcelona): Little Bite
- Jordi Asensio, Can Culleres (Barcelona): Peu amb bola
- Manel Muñoz, El Petit Cafè (El Masnou): Caneló de rostit amb beixamel densa trufada i ceps
- Álvaro Bajo, Nomo Gràcia (Barcelona): Bombeta de Nomo
Els premiats de la primera edició del Concurs
Primer premi (1.500€ + guardó artístic)
Massimiliano Maggio, Upper Lounge Bar (Barcelona): Delícia de sípia amb maionesa
Segon premi (1.000€ + guardó artístic)
Santiago Giralt Ripol, Salsa Street Food (Barcelona): Croqueta de cochinita pibil
Tercer premi (500€ + guardó artístic)
Jordi Asensio, Can Culleres (Barcelona): Peu amb bola
Premi al mos més vanguardista
Guillermo Coloma Ribera, Merendero de la Mari (Barcelona): Viaje al Caribe
Premi al mos més sostenible
Sergi Palacín Martínez, Hiu Restaurant (Cambrils): Mar i muntanya d'espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar
Premi al mos més tradicional
Dobrica Ene, Alba Granados (Barcelona): Esqueixada de bacallà amb mousse de mongetes de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba confitada i pols d'oliva negra
Aquest concurs, conduït per Elisabet Carnicé i organitzat per EV Gastro i l'Ajuntament de Barcelona, ha estat una de les fases preliminars de la 19a edició del Concurso Nacional de Pinchos y Tapas que es celebrarà a Valladolid el proper mes de novembre. Els tres primers classificats d'enguany han guanyat el bitllet per a participar-hi.
Fins el diumenge 23 de juliol es poden degustar les tapes participants als seus respectius locals, per un preu de 4.5€, beguda inclosa.Un total de 24 participants havien d'elaborar una sola tapa, inèdita, on els ingredients de la tapa no superessin l'euro i mig de cost, i en un temps màxim d'elaboració d'entre 10 i 12 minuts per a un màxim de 8 tapes iguals.
El jurat, format pel xef Carles Abellán, el crític Phillipe Regol, la xef Carla Peyrón, la periodista Judith Calix, l'organitzador del Concurs Nacional de Valladolid, Luis Cepeda i els xefs Marta Alguersuari i Manu Núñez, en va evaluar el gust (40 punts), la originalitat (30 punts), la presentació (20 punts) i l'aplicació comercial (10 punts) de cadascuna de les tapes participants.
El jurat. Foto: Inac Audiovisuals.
Els participants i les seves tapes
- Marietta Jane Richter, Safo (Girona): Tàrtar de remolatxa
- Guillermo Coloma Ribera, Merendero de la Mari (Barcelona): Viaje al Caribe
- Matías Ruíz, Tejada Mar Barcelona (Barcelona): Brioix en mar i muntanya
- Santiago Giralt Ripol, Salsa Street Food (Barcelona): Croqueta de cochinita pibil
- José Manuel Gómez, La Tasqueta de Blai (Barcelona): Xai, fruita de la passió i safrà
- José Souto, Chao Pescao SeaFood (Barcelona): Del mar al paladar
- Victor Cunama, Bar Lorenzo (Barcelona): El toro i la navalla
- José Vicente, Gelpifish (Girona): La màgica del Gelpi
- Sergi Palacín Martínez, Hiu Restaurant (Cambrils): Mar i muntanya d'espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar
- Massimiliano Maggio, Upper Lounge Bar (Barcelona): Delícia de sípia amb maionesa
- Samuel Iglesias, Mordisco (Barcelona): Las alitas
- Nicolau Roger Serra, VIArestaurant (Vic): La mar de fresca
- Sofía Masana Josa, Club F (Barcelona): X
- Luigui Francois Larrea Inche, Central Park (Barcelona): Salmón apasionado
- Adrián Diana Martínez, Red Fish Barcelona (Barcelona): Deconstrucció de paella
- Fernando Cuenca Hernández, La Esquinita de Blai (Barcelona): Seitó dormint en arròs
- Martín Bondanza Silva, Num3ric (Sitges): Fals coulant
- Dobrica Ene, Alba Granados (Barcelona): Esqueixada de bacallà amb mousse de mongetes de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba confitada i pols d'oliva negra
- José Maria Montoliu, El Rincón de Galvany (Barcelona): Tapa de cabró; pa llom, formatge de cabra i ceba caramelitzada
- Beltrán Sastre Llorente, Echegaray (Barcelona): Coca de Folgueroles amb galta de vedella, manteca colorá i xampinyons
- Omar Lazaar, Little Bar by Casa Lit (Barcelona): Little Bite
- Jordi Asensio, Can Culleres (Barcelona): Peu amb bola
- Manel Muñoz, El Petit Cafè (El Masnou): Caneló de rostit amb beixamel densa trufada i ceps
- Álvaro Bajo, Nomo Gràcia (Barcelona): Bombeta de Nomo
Cartell 2023. Foto: Inac Audiovisuals.
Els premiats de la primera edició del Concurs
Primer premi (1.500€ + guardó artístic)
Massimiliano Maggio, Upper Lounge Bar (Barcelona): Delícia de sípia amb maionesa
Segon premi (1.000€ + guardó artístic)
Santiago Giralt Ripol, Salsa Street Food (Barcelona): Croqueta de cochinita pibil
Tercer premi (500€ + guardó artístic)
Jordi Asensio, Can Culleres (Barcelona): Peu amb bola
Premi al mos més vanguardista
Guillermo Coloma Ribera, Merendero de la Mari (Barcelona): Viaje al Caribe
Premi al mos més sostenible
Sergi Palacín Martínez, Hiu Restaurant (Cambrils): Mar i muntanya d'espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar
Premi al mos més tradicional
Dobrica Ene, Alba Granados (Barcelona): Esqueixada de bacallà amb mousse de mongetes de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba confitada i pols d'oliva negra
Santiago Giralt, de Salsa Street Food. Foto: Inac Audiovisuals.
Aquest concurs, conduït per Elisabet Carnicé i organitzat per EV Gastro i l'Ajuntament de Barcelona, ha estat una de les fases preliminars de la 19a edició del Concurso Nacional de Pinchos y Tapas que es celebrarà a Valladolid el proper mes de novembre. Els tres primers classificats d'enguany han guanyat el bitllet per a participar-hi.