Aquesta notícia es va publicar originalment el 21/11/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 18 al 20 de novembre de 2023 ha tingut lloc a Yucatán (Mèxic) la setena edició dels premis The Best Chef Awards 2023. És la primera vegada a la història que aquests guardons tenen lloc fora del continent europeu. A la gran gala celebrada la nit del dilluns 20 de novembre a Mérida, capital de Yucatán, es va donar a conèixer la renovada classificació dels 100 millors cuiners del món.
L'esperada llista està encapçalada, per tercer any consecutiu, per Dabiz Muñoz, xef de DiverXO (Madrid). Els votants tornen a reconèixer així una cuina personalíssima, imprevisible i instal·lada en l'excel·lència que fuig de mimetismes malgrat assimilar influències i inspiracions dispars, des de corrents coquinaris a un univers oníric propi que impregna cada visita de l'emoció d'una ruleta russa i la converteix en un veritable XOw. El lema està justificat: avantguarda o morir.
Catalunya però, també està d'enhorabona. Albert Adrià, del restaurant Enigma del Barri de Sant Antoni de Barcelona, ha quedat en segona posició i s'ha endut també el guardó New Entry. El trio de xefs del Disfrutar (Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas) han quedat en setena posició i Joan Roca d'El Celler de Can Roca, en vuitena.
En la llista dels 100 millors xefs del món, també hi ha els germans barcelonins Javier i Sergio Torres, més coneguts com a Hermanos Torres, i Fina Puigdevall i Martina Puigvert, mare i filla que regenten Les Cols Restaurant d'Olot.
TOP 10 - THE BEST CHEF AWARDS 2023
1) Dabiz Muñoz (Espanya)
2) Albert Adrià Espanya)
3) Ana Roš (Eslovènia)
4) René Redzepi (Dinamarca)
5) Andoni Luis Aduriz (Espanya)
6) Rasmus Munk (Dinamarca)
7) Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Espanya)
8) Joan Roca (Espanya)
9) Junghyun Park (Corea del Sud)
10) Rodolfo Guzmán (Xile)
Més enllà del Top 10 anterior, a la llista del Top100 hi ha més representants de restaurants de l'estat, que han quedat en les següents posicions:
13) Ángel León
20) Javier i Sergio Torres
Daviz Muñoz. Foto: The Best Chef Awards.
L'esperada llista està encapçalada, per tercer any consecutiu, per Dabiz Muñoz, xef de DiverXO (Madrid). Els votants tornen a reconèixer així una cuina personalíssima, imprevisible i instal·lada en l'excel·lència que fuig de mimetismes malgrat assimilar influències i inspiracions dispars, des de corrents coquinaris a un univers oníric propi que impregna cada visita de l'emoció d'una ruleta russa i la converteix en un veritable XOw. El lema està justificat: avantguarda o morir.
Catalans al Top 10. Foto: The Best Chef Awards.
Catalunya però, també està d'enhorabona. Albert Adrià, del restaurant Enigma del Barri de Sant Antoni de Barcelona, ha quedat en segona posició i s'ha endut també el guardó New Entry. El trio de xefs del Disfrutar (Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas) han quedat en setena posició i Joan Roca d'El Celler de Can Roca, en vuitena.
Catalans al Top 100. Foto: The Best Chef Awards.
En la llista dels 100 millors xefs del món, també hi ha els germans barcelonins Javier i Sergio Torres, més coneguts com a Hermanos Torres, i Fina Puigdevall i Martina Puigvert, mare i filla que regenten Les Cols Restaurant d'Olot.
TOP 10 - THE BEST CHEF AWARDS 2023
1) Dabiz Muñoz (Espanya)
2) Albert Adrià Espanya)
3) Ana Roš (Eslovènia)
4) René Redzepi (Dinamarca)
5) Andoni Luis Aduriz (Espanya)
6) Rasmus Munk (Dinamarca)
7) Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Espanya)
8) Joan Roca (Espanya)
9) Junghyun Park (Corea del Sud)
10) Rodolfo Guzmán (Xile)
Més enllà del Top 10 anterior, a la llista del Top100 hi ha més representants de restaurants de l'estat, que han quedat en les següents posicions:
13) Ángel León
20) Javier i Sergio Torres
26) Eneko Atxa
30) Quique Dacosta
42) Diego Guerrero
51) Victor Arguinzoniz
60) Paco Roncero
82) Paco Morales
91) Fina Puigdevall i Martina Puigvert
PREMIS ESPECIALS
Al marge de l'esperada llista, The Best Chefs Awards també ha concedit 11 reconeixements especials que premien d'altres qualitats específiques. Per segona vegada consecutiva s'ha premiat a Jordi Roca d'El Celler de Can Roca i Rocambolesc com a millor pastisser del món i s'ha distingit a Ferran Adrià com a Llegenda entre els millors xefs del món gràcies a la seva trajectòria professional als fogons d'El Bulli.
The Best Chef - Rising Star:
Tala Bashmi (Bahrain)
The Best Chef - New Entry:
Albert Adrià (Espanya)
The Best Chef - Legend:
Ferran Adrià (Espanya)
The Best Chef - Pastry:
Jordi Roca (Espanya)
The Best Chef - Dining Experience:
Grégoire Berger (França)
The Best Chef - Pizza:
Franco Pepe (Itàlia)
The Best Chef - FoodArt:
Karime López (Mèxic)
The Best Chef - Voted by Professionals:
Rasmus Munk (Dinamarca)
The Best Chef - Science:
Rodolfo Guzmán (Xile)
The Best Chef - Local Award:
Wilson Alonzo (Mèxic)
Roberto Solís (Mèxic)
PREMIS ESPECIALS
Al marge de l'esperada llista, The Best Chefs Awards també ha concedit 11 reconeixements especials que premien d'altres qualitats específiques. Per segona vegada consecutiva s'ha premiat a Jordi Roca d'El Celler de Can Roca i Rocambolesc com a millor pastisser del món i s'ha distingit a Ferran Adrià com a Llegenda entre els millors xefs del món gràcies a la seva trajectòria professional als fogons d'El Bulli.
Catalans als Premis Especials. Foto: The Best Chef Awards.
The Best Chef - Rising Star:
Tala Bashmi (Bahrain)
The Best Chef - New Entry:
Albert Adrià (Espanya)
The Best Chef - Legend:
Ferran Adrià (Espanya)
The Best Chef - Pastry:
Jordi Roca (Espanya)
The Best Chef - Dining Experience:
Grégoire Berger (França)
The Best Chef - Pizza:
Franco Pepe (Itàlia)
The Best Chef - FoodArt:
Karime López (Mèxic)
The Best Chef - Voted by Professionals:
Rasmus Munk (Dinamarca)
The Best Chef - Science:
Rodolfo Guzmán (Xile)
The Best Chef - Local Award:
Wilson Alonzo (Mèxic)
Roberto Solís (Mèxic)