Aquesta notícia es va publicar originalment el 18/04/2024 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest 23 d'abril, a Gastrotalkers.cat, volem convidar els nostres lectors a celebrar Sant Jordi, una de les festivitats més emblemàtiques de Catalunya, gaudint de la gastronomia. Així ho vam fer quan Gastrotalkers.cat es publicava per primer cop en català el 23 d'abril de 2018, i així ho volem continuar fent.
El Pa de Sant Jordi va ser la nostra primera recepta compartida a la web. Una recepta que any rere any ens agrada recomanar perquè considerem que és part de la tradició i la cultura catalana. Però a més del Pa de Sant Jordi, també us recomanem provar de fer Roses de Poma. De fet, les roses i pastissos tematitzats que any rere any trobem a les pastisseries en aquestes dates cada vegada són més, i provar-les de fer a casa també és una bona idea.
Per posar una mica de màgia de Sant Jordi a taula i compartir gastronomia, a més de llibres i roses, aquí t'expliquem les següents receptes:
Rosa i pa de San Jordi Foto: Núria Escalona
El Pa de Sant Jordi va ser la nostra primera recepta compartida a la web. Una recepta que any rere any ens agrada recomanar perquè considerem que és part de la tradició i la cultura catalana. Però a més del Pa de Sant Jordi, també us recomanem provar de fer Roses de Poma. De fet, les roses i pastissos tematitzats que any rere any trobem a les pastisseries en aquestes dates cada vegada són més, i provar-les de fer a casa també és una bona idea.
Per posar una mica de màgia de Sant Jordi a taula i compartir gastronomia, a més de llibres i roses, aquí t'expliquem les següents receptes:
Pa de Sant Jordi
El Pa de Sant Jordi és més que un aliment; és un símbol de la cultura catalana. Amb el seu característic entrellaçat el vermell (mitjançant la sobrassada) i el groc (a través del formatge) aquest pa no només és atrau visualment, sinó també un homenatge a la llegenda de Sant Jordi que els catalans recordem i rememorem anualment. És una recepta que té la seva pròpia història, molt més que la de la llegenda de Sant Jordi, però que val la pena conèixer.
Aquí trobaràs la història, la recepta i el pas a pas de com fer el Pa de Sant Jordi. T'aconsellem seguir tot els consells perquè et quedi un pa que serà l'estrella de la teva taula.
El pa de Sant Jordi de Gastrotalkers Foto: Núria Escalona
Roses de Poma
Les roses són un element central en la celebració de Sant Jordi, i quina millor manera d'incorporar-les a la festivitat que mitjançant unes postres que les emula en forma i essència. Les nostres Roses de Poma són senzilles de preparar i ofereixen una combinació perfecta de dolçor, acidesa i una presentació espectacular que sorprendrà a qui les vulguis regalar. Aquestes postres no només captura la bellesa de les roses de Sant Jordi, sinó que també poden ser una opció per a altres celebracions amb convidats.
Aquí trobaràs la recepta i el pas a pas de com fer les Roses de Poma. Si ho prefereixes en format audiovisual, aquí compartim amb tu el vídeo sobre com fer les Roses de Poma per aquest Sant Jordi.
Roses de poma Foto: Núria Escalona
A Gastrotalkers.cat, creiem que el menjar és una forma meravellosa de connectar amb les tradicions i celebracions de la nostra terra. Aquest Sant Jordi, us convidem a explorar aquestes dues receptes que prometen portar la festivitat a casa vostra d'una manera original i deliciosa. Ja sigui amb el Pa de Sant Jordi o preparant les Roses de Poma, estaràs participant d'una de les festes més estimades a Catalunya.
Feliç (i comestible) Sant Jordi!