ENTRE COPES

Els germans Roca obren el Vii, un bar de vins i cuina de tota la vida a Girona

Audrey Doré, la cap de sommeliers del Celler de Can Roca serà la responsable del local

| 31/07/2024 a les 01:32h
Especial: A taula
Arxivat a: Magazine, Vii / Girona
El nou establiment dels germans Roca a la plaça del Vi de Girona
El nou establiment dels germans Roca a la plaça del Vi de Girona | Cedida.
 
Els germans Roca inaguren aquest divendres 2 d'agost el seu nou local al Barri Vell de Girona. El Vii s'ubica a la plaça del Vi de Girona, on fins ara hi havia el restaurant Plaça del Vi 7, que fins fa pocs dies regentava el sommelier i viticultor Roger Viusà, qui recentment ha anunciat un tomb a la seva carrera que substituint la barra pel treball a la vinya i al celler per a elaborar el seu propi vi. 

“Benviingudes i benviinguts a Vii. Un Bar de Viins natura. Una cuina senzilla, inspirada en el Bar Roca dels anys setanta i en la cuina tradicional catalana”. Així és com els germans Roca han presentat el seu nou projecte a les xarxes socials.
 

Aquest nou projecte dels Roca està conceptualitzat com a bar de vins, tapes i guisats tradicionals de la cuina gironina com són els 'platillos', i que funcionará sota la responsabiliat d'Audrey Doré, la cap de sommeliers del Celler de Can Roca.

Al capdavant de la cuina hi mantindran David Freijomil, que ha estat des de l'inici de l'anterior local com a cuiner. 


Recordant la cuina de Can Roca

Pel que fa a l'oferta gastronòmica es basen en una cuina senzilla i inspirada en el bar Roca dels anys setanta i la cuina tradicional catalana. Per això asseguren que hi haurà tapes de cap i pota, canelons de Can Roca, calamars a la romana o ronyons al Jerez. També hi haurà confitats i escabetxos com ara els seitons en vinagre i també altres guisats tradicionals del territori com els 'platillos'.

El bar obrirà cada dia d'una del migdia a onze de la nit. A 'Viins', segon recull l'ACB, els germans Roca oferiran una carta de "vins natura a un bon preu".