GUIA REPSOL

Llista de Soletes d'estiu de la Guia Repsol 2024 a Catalunya

La prestigiosa Guia Repsol ha presentat els nous Soletes que han estat recomanats per a reconeguts xefs de l'Estat

| 27/06/2024 a les 10:40h
Especial: Rànkings
Arxivat a: Magazine
Imatge il·lustrativa
La prestigiosa Guia Repsol, un referent en la gastronomia des de l'any 1979, aleshores anomenada 'Guía del Viajero' i més endavant 'Guía Campsa', ha publicat aquest inici d'estiu la llista de soletes d'enguany. 

Els soletes, segons la mateixa Guia Repsol, són "aquells llocs que et desperten un somriure, que sedueix per la seva proximitat, per la seva proposta desitjable i el bon ambient. Una adreça per suggerir a amics i guardar com a punt de referència". Als soletes hi caben tots, sempre i quant 'siguin honestos i ho facin bé'. 

En total, en aquesta edició del 2024, la Guia ha presentat una selecció de més de 750 soletes al territori espanyol, i que han estat recomanats per 125 xefs que disposen d'1, 2 o 3 Sols de la Guia Repsol.

A Catalunya hi ha 87 locals guardonats, dels quals 68 són nous. Des de Gastrotalkers et destaquem aquells que pots trobar i gaudir a Catalunya, tant per categoria com per província, i quins xefs l'han recomanat:


BARCELONA

FAST GOOD
- Xuba Tacos (Barcelona) - Recomanat per: Paolo Casagrande (Lasarte)
- OK Sarrià (Barcelona) - Recomanat per: Pere Monje (Via Veneto)
- La Farina 1792 (Sitges) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)

VINOTEQUES, BODEGUES I SIDRERIES
- Dry Martini (Barcelona) - Recomanat per: Javier Torres (Cocina Hermanos Torres)
- La Tartine (Barcelona) - Recomanat per: Pere Monje (Via Veneto)
- Sips Bar (Barcelona) - Recomanat per: Ramón Freixa (Ramón Freixa)
- Vila Viniteca (Barcelona) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)

CAFETERIES, PASTISSERIES I GELATERIES
- Bartreze (Barcelona) - Recomanat per: Pere Monje (Via Veneto)
- Can Marlau (Barcelona) - Recomanat per: Pere Monje (Via Veneto)
- Cremería Toscana (Barcelona) - Recomanat per: Paolo Casagrande (Lasarte)
- Delacrem (Barcelona) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)
- Dole Cafè (Barcelona) - Recomanat per: Javier Torres (Cocina Hermanos Torres)
- Gelateria Olivier (Sitges) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)
- Lady Babka (Barcelona) - Recomanat per: Ramón Freixa (Ramón Freixa)
- Oriol Carrió (Barcelona) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)
- Rocambolesc (Barcelona) - Recomanat per: Javier Torres (Cocina Hermanos Torres)
- Xixovic (Vic) - Recomanat per: Nandu Jubany (Can Jubany)

BARS, TAVERNES I BARRES
- Bodega Quimet (Barcelona) - Recomanat per: Paolo Casagrande (Lasarte)
- Brutal (Barcelona) - Recomanat per: Javier Torres (Cocina Hermanos Torres)
- El Tomás de Sarrià (Barcelona) - Recomanat per: Pere Monje (Via Veneto)
- Mut (Barcelona) - Recomanat per: Paolo Casagrande (Lasarte)
- Torpedo (Barcelona) - Recomanat per: Javier Torres (Cocina Hermanos Torres)
- El Cable (Sitges) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro y Eduard Xatruch (Disfrutar)
- La Seu (Sitges) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro y Eduard Xatruch (Disfrutar)
- El Clot dels Romans (Vic) - Recomanat per: Nandu Jubany (Can Jubany)

XIRINGUITOS I TERRASSES
- Terraza Martínez (Barcelona) - Recomanat per: Javier Torres (Cocina Hermanos Torres)
- Terraza Verbena (Barcelona) - Recomanat per: Paolo Casagrande (Lasarte)

RESTAURANTS I MENÚ DEL DIA
- Algrano Bistró (Barcelona) - Recomanat per: Paolo Casagrande (Lasarte)
- Bodega Borràs (Barcelona) - Recomanat per: Paolo Casagrande (Lasarte)
- Galileo (Barcelona - Recomanat per: Paolo Casagrande (Lasarte)
- La Pubilla (Barcelona) - Recomanat per: Javier Torres (Cocina Hermanos Torres)
- Per Feina (Barcelona) - Recomanat per: Pere Monje (Via Veneto)
- Can Pairot (Santa Cecília de Voltregà) - Recomanat per: Nandu Jubany (Can Jubany)
- El Pou (Sitges) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)


GIRONA

FAST GOOD
- Rocambolesc Bikineria (Girona) - Recomanat per: Camila Ferraro (Sobretablas)

VINOTEQUES, BODEGUES I SIDRERIES
- Formaticum (Girona) - Recomanat per: Joan Roca (El Celler de Can Roca)
- Uain bar&store (L'Escala) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)
- Celler 1923 Wine Bar (Peralada) - Recomanat per: Paco Pérez (Miramar)

CAFETERIES, PASTISSERIES I GELATERIES
- aMà (Llançà) - Recomanat per: Paco Pérez (Miramar)
- Galiana (El Port de la Selva) - Recomanat per: Paco Pérez (Miramar)
- Joia (Cadaqués) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)
- La Nevateria (Olot) - Recomanat per: Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols)
- La Postrería (Roses) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)
- Pastisseria Ferrer (Olot) - Recomanat per: Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols)
- Rocambolesc (Girona) - Recomanat per: Ramón Freixa (Ramón Freixa)

XIRINGUITOS I TERRASSES
- Boia (Cadaqués) - Recomanat per: Paco Pérez (Miramar)
- L'Escata (El Port de la Selva) - Recomanat per: Paco Pérez (Miramar)
- Santallucia (Roses) - Recomanat per: Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols)
- La Gabia dels Mussol (Sant Feliu de Guixols) - Recomanat per: Javier Torres (Cocina Hermanos Torres)

RESTAURANTS I MENÚ DEL DIA
- Toc al Mar (Begur) - Recomanat per: Pere Monje (Via Veneto)
- Antic Casino (Girona) - Recomanat per: Ramón Freixa (Ramón Freixa)
- Pacu Pacu (Llançà) - Recomanat per: Paco Pérez (Miramar)
- Ca la Maria (Mollet de Peralada) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)
- Can Po (Rocabruna) - Recomanat per: Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols)
- Cal Campaner (Roses) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)
- Can Ribas (Sant Gregori) - Recomanat per: Joan Roca (El Celler de Can Roca)
- Can Xifra (Sant Gregori) - Recomanat per: Joan Roca (El Celler de Can Roca)
- Soca-rel (Palafrugell) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)


LLEIDA

FAST GOOD
- Rostisseria Salvia (Mollerussa) - Recomanat per: Joel Castañé (La Boscana)

VINOTEQUES, BODEGUES I SIDRERIES
- Grans Records (Lleida) - Recomanat per: Joel Castañé (La Boscana)
- The Blackberry (Lleida) - Recomanat per: Joel Castañé (La Boscana)

CAFETERIES, PASTISSERIES I GELATERIES
- El Cisne (Lleida) - Recomanat per: Joel Castañé (La Boscana)
- El Cóm Sort (Sort) - Recomanat per: Joel Castañé (La Boscana)
- Setó (Vielha) - Recomanat per: Albert Jubany i Dolores Villalta (Eth Bistró)

BARS, TAVERNES I BARRES
- Casa Luis (Vielha) - Recomanat per: Albert Jubany i Dolores Villalta (Eth Bistró)
- Tauèrna deth Gascon (Vielha) - Recomanat per: Albert Jubany i Dolores Villalta (Eth Bistró)
- Vielhitos (Vielha) - Recomanat per: Albert Jubany i Dolores Villalta (Eth Bistró)

RESTAURANTS I MENÚ DEL DIA
- Café Pessets (Sort) - Recomanat per: Joel Castañé (La Boscana)
- Era Coquela (Vielha) - Recomanat per: Albert Jubany i Dolores Villalta (Eth Bistró)


TARRAGONA

VINOTEQUES, BODEGUES I SIDRERIES
- La Bacchanal Taberna (Falset) - Recomanat per: Ferran Cerro (Ferran Cerro)
- Clandestino (Reus) - Recomanat per: Ferran Cerro (Ferran Cerro)
- Glops (Tarragona) - Recomanat per: Jeroni Castell (Les Moles)

CAFETERIES, PASTISSERIES I GELATERIES
- Amarena (Reus) - Recomanat per: Ferran Cerro (Ferran Cerro)

BARS, TAVERNES I BARRES
- Bon-Mar (Reus) - Recomanat per: Ferran Cerro (Ferran Cerro)
- El Cortijo (Tarragona) - Recomanat per: Ferran Cerro (Ferran Cerro)

XIRINGUITOS I TERRASSES
- L’Indret Beach (Cambrils) - Recomanat per: Ferran Cerro (Ferran Cerro)
- Capitán (L'Hospitalet de l'Infant) - Recomanat per: Ferran Cerro (Ferran Cerro)
- Musclarium (Sant Carles de la Ràpita) - Recomanat per: Jeroni Castell (Les Moles)

RESTAURANTS I MENÚ DEL DIA
- Cambium (Cambrils) - Recomanat per: Óscar Velasco i Montse Abellà (Velasco&Abellà)
- Les Barques (Cambrils) - Recomanat per: Óscar Velasco i Montse Abellà (Velasco&Abellà)
- El Caçador (Els Valentins) - Recomanat per: Jeroni Castell (Les Moles)
- L'Esportell del Bou (Picamoixons) - Recomanat per: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar)
- La Marieta (Reus) - Recomanat per: Ferran Cerro (Ferran Cerro)
- Més que Tapes (Reus) - Recomanat per: Ferran Cerro (Ferran Cerro)
- Boquet (Salou) - Recomanat per: Óscar Velasco i Montse Abellà (Velasco&Abellà)
- Bufacaldos Restaurant (Salou) - Recomanat per: Óscar Velasco i Montse Abellà (Velasco&Abellà)
- La Morera de Pablo & Ester (Salou) - Recomanat per: Óscar Velasco i Montse Abellà (Velasco&Abellà)


 


Aquesta nova classificació neix de la creixent demanda per distingir llocs autèntics i assequibles que es converteixen en un referent. Els soletes distingeixen diferents categories que defineixen de la següent manera:
 
  • FAST GOOD: Menjar ràpid i honest. Bones hamburgueseries i sandvitxeries, pizzeries informals o llocs d'amanida, poke o el sorgeixi. On vas quan vols sopar tacos, arepas, ramen o un sandvitx de tota la vida i saps que no fallaran.
  • VINOTEQUES, BODEGUES I SIDRERIES: aquí els vins, sidres o cerveses són protagonistes, acompanyats de plats desitjables. També cocteleries i cellers i d'aquests despatxos de vins que encara resisteixen i en els quals picar alguna tapa mentre t'omplen l'ampolla.
  • CAFETERIES, PASTISSERIES I GELATERIES: per fer un esmorzar o un berenar deliciós. La cafeteria de moda on tastar un bon 'brunch' o aquesta xurreria emblemàtica a la qual anaves amb el teu avi a fer una xocolata de mitja tarda. També ens aturem en les gelateries i les bones pastisseries.
  • BARS, TAVERNES I BARRES: on es va a prendre una cervesa, un vi o un refresc i dóna gust anar de tapes. Llocs que serveixen pinxos i racions excel·lents i tenen alguna cosa especial. Tavernes, cantines i barres de mercat ja siguin clàssiques o innovadors a les que vols tornar.
  • XIRINGUITOS I TERRASSES: els més estiuencs. Xiringuitos a peu de platja on menjar un arròs o un peix mentre t'acaricia la brisa marina. Però també quioscs mítics en parcs, terrasses urbanes on es palpa l'esperit de la ciutat i terrats amb bones vistes
  • RESTAURANTS I MENÚ DEL DIA: Un plaer assequible, on prima la qualitat i el bon fer. Fondes, rostisseries, cases de menjar amb un menú del dia fantàstic o restaurants amb vocació viatgera i propostes modernes amb ganes d'innovar. Per repetir pel seu ambient informal i acollidor.