MILLORS PASTISSERIES

Llista de les 50 millors pastisseries de Catalunya: Premis Fava de Cacau i Fava d'Or 2025

Els premis Fava de Cacau de Sant Vicenç dels Horts arriben a la sisena edició i reconeixen a les 50 millors pastisseries de Catalunya

Llista de les 50 millors pastisseries de Catalunya: Premis Fava de Cacau i Fava d'Or 2024

| 25/01/2025 a les 23:40h
Especial: Rànkings
Arxivat a: Magazine
Guardó Fava de Cacau 2025.
Guardó Fava de Cacau 2025. | @capitaldelapastisseria
L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha celebrat la sisena edició dels premis Fava de Cacau, una distinció a les 50 millors pastisseries de Catalunya en el marc de la 8a Mostra Internacional de Pastisseria que el municipi ha organitzat els dies 24, 25 i 26 de gener del 2025. La Mostra té com a objectiu posar en valor l'activitat professional del sector pastisser entre el públic general i, a més, els guardons reconeixen als millors establiments de Catalunya a través d'un procés de selecció realitzat per professionals del sector.

El jurat ha estat coordinat per Marc Balaguer, Campió d'Espanya de Pastisseria l’any 2015 i Subcampió del Món de Gelateria el 2018, i integrat per professionals de reconegut prestigi que no disposen de pastisseria en propietat.

Així doncs, s'han escollit les 50 millors pastisseries de Catalunya guardonades amb la Fava de Cacau  i, a més, s'han atorgat 10 mencions especials, guardonades amb la Fava d'Or, segons les següents categories: pastisseria innovadora, la de més valor històric (anteriorment anomenada Fava d'Or a la tradició viva), la del millor dolç singular i les millors pastisseries de 7 zones geogràfiques de Catalunya.

A continuació, les pots geolocalitzar al mapa interactiu o consultar a la llista que hem creat. Per visualitzar el mapa a pantalla completa, tant a l'ordinador com a dispositius mòbils, fes clic a l'icona que veuràs a dalt a la dreta del mapa, igual que la següent: 
 




Mapa de les pastisseries guardonades amb Fava de Cacau i Fava d'Or 2025. Elaborat per: Albert Ribas.
 

PREMIS FAVA D'OR 2025

 
PASTISSERIA AMB MÉS VALOR HISTÒRIC:
Pastisseria Targarona (Igualada)

PASTISSERIA INNOVADORA:
Pastisseria Escribà (Barcelona)

DOLÇ MÉS SINGULAR:
Pastisseria Sans (La Bisbal d'Empordà) pel seu producte El Bisbalenc.

MILLOR PASTISSERIA DE LA CATALUNYA CENTRAL:
Pastisseria El Carme (Vic)

MILLOR PASTISSERIA DELS PIRINEUS:
Pastisseria Gil (Llívia i Puigcerdà)

MILLOR PASTISSERIA DE BARCELONA I COMARQUES:
Pastisseria L'Atelier (Barcelona)

MILLOR PASTISSERIA DEL CAMP DE TARRAGONA I TERRES DE L'EBRE:
Pastisseria Cal Jan (Torredembarra i Tarragona)

MILLOR PASTISSERIA DE LA ZONA PENEDÈS:
Pastisseria Targarona (Igualada)

MILLOR PASTISSERIA DEL GIRONÈS:
Pastisseria Tornés (Girona)

MILLOR PASTISSERIA DE PONENT:
Pastisseria Tugues (Lleida)
 
 

Premiats amb la Fava de Cacau / Fava d'Or 2025. Foto: capitaldelapastisseria.cat


PREMIS FAVA DE CACAU 2025 A LES 50 MILLORS PASTISSERIES DE CATALUNYA


Pastisseria L’Atelier (Barcelona)
• Pastisseria Baixas (Barcelona)
• Pastisseria Bubó (Barcelona)
 Pastisseria Carrió (Barcelona)
• Pastisseria Escribà (Barcelona)
• Pastisseria Faixat (Barcelona)
• Pastisseria Grau (Esparraguera i Martorell)
• Pastisseria Hofmann (Barcelona)
La Xicra Pastisseria (Terrassa)
• Pastisseria Madeleine by Ferrieres (Barcelona)
• Pastisseria Maurici Cot (Llinars del Vallès)
 Morreig (Barcelona)
 Pastisseria Takashi Ochiai (Barcelona)
• Pastisseria Sant Llehí (Cardedeu i Sant Antoni de Vilamajor)
• Pessic Pastisseria (La Garriga)
• Pastisseria Rodellas (Sant Celoni)
 Pastisseria Sant Croi by Albert Roca (Barcelona)
• Mateu Closa Pastisseria (Arenys de Munt) - NOVETAT
• Pastisseria Uñó (Mataró)
• Pastisseria Bahía (L'Ampolla)
• Pastisseria Cal Jan (Torredembarra i Tarragona)
• Pastisseria Dolços Alemany 1912 (Amposta) - NOVETAT
• Pastisseria Larrosa (Flix)
 Confiteria Padreny (Reus)
 Peralta Pastissers (Tortosa)
• Pastisseria Xocosave (Riudoms)
• Pastisseria Carme (Lleida)
Fa Pastisseria (Lleida)
Pastisseria Sucrerie (Alpicat)
• Pastisseria Tugues (Lleida)
• Pastisseria Vilà (Tàrrega)
• Pastisseria El Bruguer (Vic)
• Pastisseria Atzavara (Tona) - NOVETAT
• Pastisseria El Carme (Vic)
• Pastisseria El Cigne (Manresa)
• Pessics Pastisseria (Artés)
• El Xocolater de Taradell (Taradell)
 Pastisseria Sans (La Bisbal d'Empordà) - NOVETAT
 Pastisseria Ferrer (Olot)
 Gou Pastisseria (Palafrugell)
 Pastisseria La Menuda (Banyoles)
• Pastisseria Praliné (Girona)
 La Postreria (Roses) - NOVETAT
 LaSAL Pastisseria (Banyoles) - NOVETAT
 Pastisseria Tornés (Girona)
 Pastisseria Gil (Llívia i Puigcerdà)
• Pastisseria L'Obrador (El Vendrell)
• Pastisseria Targarona (Igualada)
 Pastisseria Rossana (Calafell)
 Fleca Parés (Vilafranca del Penedès)
 

La Mostra Internacional de Pastisseria del 2025 també ha acollit la tercera convocatòria del concurs d’escoles de pastisseries de Catalunya, que es va celebrar divendres 24 i que va guanyar la Joviat Culinary de Manresa, seguida de l’Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona, l'Institut Dertosa de Tortosa i l'Institut Cavall Bernat de Terrassa.
 

Concurs d'escoles de pastisseries de Catalunya. Foto: @capitaldelapastisseria


Les dues alumnes de la Joviat Culinary de Manresa són l'Ariadna Cernuda Ferrer i la Joana Llave Carbonell.