La major part del recorregut coincideix amb el traçat de la ruta icònica del Grand Tour de Catalunya, però s’ha ampliat en dues etapes, fins a un total de 15. La ruta permetrà descobrir el territori a través del paladar i recórrer Catalunya coneixent el patrimoni cultural i humà vinculat a la gastronomia catalana. Algunes de les propostes d’aquesta nova ruta, són un taller de cuina d’arrossos del Delta de l’Ebre, un àpat astronòmic al Monestir de les Avellanes o una visita guiada sobre el vermut.
En aquest sentit, s’ha implementat un sistema de senyalització a més d’una quinzena de punts arreu del territori, a través de marcs fotogràfics ubicats en llocs estratègics i emblemàtics. Aquests punts compten amb codis QR dinàmics amb informació de les experiències enogastronòmiques que es poden realitzar a la zona.
A banda del focus local, el Govern també promou actuacions a escala estatal i internacional. Així, impulsa el Som Gastronomia Tour, una gira que a més de Madrid farà parada a Sant Sebastià, Vigo, València i Sevilla. A escala internacional, Tòquio, Shenzhen i Guadalajara seran algunes de la ciutats que podran conèixer la potencialitat de la gastronomia catalana amb restaurants reconeguts com els millors del món com El Celler de Can Roca o Disfrutar.
L’acte ha comptat amb la presència dels cuiners amb estrelles Michelin que van elaborar el menu d’aquest dimecres al còctel celebrat a la Real Fábrica de Tapices, Javier i Sergio Torres, de Cocina Hermanos Torres, Fina Puigdevall i Martina Puigvert, del restaurant Les Cols, i Marta Cortizas, sommelier del restaurant El Celler de Can Roca. En aquest sentit, els cuiners i cuineres catalans han coincidit a dir que la distinció és una oportunitat per posar en valor la producció alimentària, la cuina catalana i Catalunya com a destinació turística de qualitat.
"Catalunya té una riquesa increïble i és una oportunitat per donar-la a conèixer al món. Som un destí preferit a nivell mundial i amb aquest tour encara ho reforçarem més, és un any fantàstic", ha dit Javi Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres.
Entre les actuacions que s’han presentat, també hi ha l’organització del I Fòrum Internacional d’Enoturisme de Catalunya, que se celebrarà el 5 de febrer com a un dels actes de la fira Barcelona Wine Week. La trobada internacional se centrarà en els projectes de referència mundial en enoturisme amb cinc sessions temàtiques: una primera dedicada a la perspectiva internacional de l’enoturisme, seguida de quatre més dedicades als casos de Bordeus, Porto, Geòrgia i la Xina.
A més també s’impulsarà una campanya de comunicació de posicionament per mostrar al món l’evolució de la gastronomia a Catalunya.
En aquest sentit, s’ha implementat un sistema de senyalització a més d’una quinzena de punts arreu del territori, a través de marcs fotogràfics ubicats en llocs estratègics i emblemàtics. Aquests punts compten amb codis QR dinàmics amb informació de les experiències enogastronòmiques que es poden realitzar a la zona.
A banda del focus local, el Govern també promou actuacions a escala estatal i internacional. Així, impulsa el Som Gastronomia Tour, una gira que a més de Madrid farà parada a Sant Sebastià, Vigo, València i Sevilla. A escala internacional, Tòquio, Shenzhen i Guadalajara seran algunes de la ciutats que podran conèixer la potencialitat de la gastronomia catalana amb restaurants reconeguts com els millors del món com El Celler de Can Roca o Disfrutar.
L’acte ha comptat amb la presència dels cuiners amb estrelles Michelin que van elaborar el menu d’aquest dimecres al còctel celebrat a la Real Fábrica de Tapices, Javier i Sergio Torres, de Cocina Hermanos Torres, Fina Puigdevall i Martina Puigvert, del restaurant Les Cols, i Marta Cortizas, sommelier del restaurant El Celler de Can Roca. En aquest sentit, els cuiners i cuineres catalans han coincidit a dir que la distinció és una oportunitat per posar en valor la producció alimentària, la cuina catalana i Catalunya com a destinació turística de qualitat.
Sergio i Javi Torres, xefs del Restaurant Cocina Hermanos Torres, en una taula rodona a la fira Fitur Foto: Aina Martí (ACN)
"Catalunya té una riquesa increïble i és una oportunitat per donar-la a conèixer al món. Som un destí preferit a nivell mundial i amb aquest tour encara ho reforçarem més, és un any fantàstic", ha dit Javi Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres.
Entre les actuacions que s’han presentat, també hi ha l’organització del I Fòrum Internacional d’Enoturisme de Catalunya, que se celebrarà el 5 de febrer com a un dels actes de la fira Barcelona Wine Week. La trobada internacional se centrarà en els projectes de referència mundial en enoturisme amb cinc sessions temàtiques: una primera dedicada a la perspectiva internacional de l’enoturisme, seguida de quatre més dedicades als casos de Bordeus, Porto, Geòrgia i la Xina.
A més també s’impulsarà una campanya de comunicació de posicionament per mostrar al món l’evolució de la gastronomia a Catalunya.